30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

9 TAYAD'lı beraat etti

Trabzon'da yaklaşık 1.5 yıl önce 'Tecridi Kaldırmak İçin Öldüler' yazılı pankart açarak basın açıklaması yaptıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 9 kişi, yapılan yargılama sonrasında beraat etti.

Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanan E.B., Ö.A., O.U., S.G., F.B., U.T., Ö.K., D.Ü. ve Ç.G. isimli 9 TAYAD üyesi sanık, haklarındaki suçlamaları kabul etmezken, yasalar çerçevesinde demokratik bir eylem yaptıklarını ve dağılmak üzere oldukları sırada kendilerine saldıran ve sataşanların olduğunu belirtti.

İddia makamı, "Olay günü sanıkların Atatürk Alanı'nda basın açıklaması yaptıkları sırada 2911 Sayılı Yasaya aykırılık teşkil edecek şekilde pankart açtıkları ve bu şekilde tüm sanıkların bu yasaya muhalefet ettikleri gerekçesiyle sanıkların eylemine uyan 2911 Sayılı Yasa'nın 28/1 ve TCK 53., 54., ve 63. maddeleri gereğince cezalandırılmalarını" istedi.

Mahkeme başkanı gerekçeli kararında "Her ne kadar sanıklar hakkında atılı suçtan cezalandırılmaları için kamu davası açılmış ise de toplanan deliller, sanık savunmaları, CD görüntüleri ve tüm dosya kapsamından, sanıkların atılı suçu işlediklerine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden, beraatlarına karar verdi.

Öte yandan 25 Haziran 2006 tarihinde Trabzon Atatürk Alanı'nda basın açıklaması yapan TAYAD üyeleriyle vatandaşlar arasında gerginlik yaşanırken, çıkan kavgayı polis ekipleri güçlükle yatıştırmıştı. Çıkan kavgada gruptan bazı yaralananlar olurken, polis tarafından Meydan Parkı'ndaki tuvalete sokularak muhtemel bir linçten kurtarılan TAYAD'lı grup, daha sonra zırhlı araçla olay yerinden götürülmüştü.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 12:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?