5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

ABD malı içecekleri satmıyor

Trabzon'da bir işletmeci, İsrail'in Filistin'e saldırılarına engel olmayan ABD'yi protesto için bu ülkeye ait içecekleri lokantasında satmama kararı aldı.


Trabzon Pazarkapı'daki Yılmaz Köfte Salonu'nda İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırılara engel olmayan ABD'yi kınamak için bu ülkeye ait gazlı içecekler mönüden çıkarıldı. Türk ve Filistin bayraklarıyla açıklama yapan lokanta sahibi Bekir Yılmaz, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında çocuk ve kadınların da içinde bulunduğu bine yakın kişinin hayatını kaybettiğini, binlerce insanın da yaralandığını belirtti.
Arap ülkeleri başta olmak üzere dünyanın Filistin'de yaşanan katliama seyirci kaldığını anlatan Yılmaz, "Başta Arap ülkeleri olmak üzere tüm dünya bu katliama seyirci kalmakta ve bu insanlık dışı olayı kınamaktan öteye gidememektedir. Öncelikle bir insan olarak bu saldırıları ve yapılan katliamları şiddetle kınıyoruz. Biz esnaf olarak bu zulme ve İsrail'e destek veren ABD'nin ürünlerini boykot ediyoruz. Bugünden itibaren ABD'ye ait gazlı içecekleri lokantamızın mönüsünden kaldırıyoruz. Başta LokantacılarOdası olmak üzere bütün sivil toplum örgütlerini ve halkımızı da bu yönde hareket etmeye çağırıyoruz" dedi.


Yılmaz, daha sonra lokantasında bulunan kolalı ve meyveli gazlı içecekleri lokantanın önünde yere döktü.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 18:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?