2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

ABD mallarına boykot çağrısı

Trabzon’da Atatürk Alanı’nda siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcileri yaptıkları ortak açıklama ile Trabzonlular’ı ABD, İsrail ve İngiliz mallarını boykot etmeye çağırdı.

Trabzon Tüketiciler Derneği (TÜKODER) Başkanı Zümrüt Turgay, okuduğu ortak basın açıklamasında, Irak’ta ölenlerin sayısının 100 bini aştığını belirterek, "ABD, 11 Eylül’ü bahane ederek önce Afganistan’a ardından Irak’a saldırmış bu ülkeleri terörist ilan ederek işgal etmiştir. Halbuki gerçek evrensel terörist ABD ve İsrail’dir. Bu işgal dünya barışını bozmuş, insan haklarını yok saymıştır" dedi.

Dünya Siyonizm ve ABD İmparatorluğu’nun tehdidiyle karşı karşıya olduğunu savunan Turgay, şöyle konuştu:

"Dünyanın her tarafı güvensizliğin ve emperyalist ABD, İngiltere, İsrail ve yandaşlarının ticari hesaplarının hedefi haline geldi. İnsanlığın geleceğine, başta ABD, İngiltere ve İsrail olmak üzere silah şirketlerinin örgütleri ve ABD ile İsrail’in yıkım politikalarına yön veriyor. ABD ve İsrail büyük bir hızla Ortadoğu’yu pençesinin altına alırken, Ortadoğu haklarına ve mazlum uluslara tam soykırım uyguluyor. Irak ve Filistin halkının tamamı açlık, ölüm ve hastalıkla burun buruna yaşıyor. İnsanca yaşamak için ABD, İngiltere, İsrail ve yandaşlarının dünya hakimiyeti politikalarına ’Dur’ demeliyiz. ABD, İsrail ve yandaşları savaş giderlerini mazlum milletlere sattıkları mallardan elde ediyor. Bütün halkımızı Amerikan, İsrail ve İngiliz mallarını almamaya ve boykot etmeye çağırıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 18:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?