2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

ABD ve İsrail'e lanet yağdı

Trabzon’daki çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyeleri, ’Trabzon İşgal Karşıtı Birlik’ adı altında Irak ve Filistin’de yaşanan olayları kınamak için eylem düzenledi.

Atatürk Alanı’nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup adına basın açıklamasını okuyan Süleyman Gültekin, ABD’nin Irak’a özgürlük ve demokrasi vaat ettiğini ancak bunun bir aldatmaca olduğunun çok geçmeden anlaşıldığını söyledi. Savaşın ilk günlerinden beri ABD ve işbirlikçileri tarafından Irak’ta binlerce insanın öldürüldüğünü, ABD uçaklarının okul ve hastane ayırımı yapmadan her yeri bombaladığını kaydeden Gültekin, "Irak halkı mülteci konumuna getirildi. Bu insanlar şimdi açlık ve salgın hastalıklarla yüzyüze kaldı. Ancak Irak halkı çeşitli yerlerde bu zulümlere karşı onurlu bir şekilde direniyorlar. Benzer olaylar Filistin’de de yaşanıyor. İsrail Siyonizmi, Filistin halkını yok etmeye çalışıyor. Orada da çocuklar ölüyor. Ancak Filistinli çocukların göğsü direnişe engel oluyor. Bu direniş duvarını Iraklılar, Filistinli çocuklar örüyor buna bizler neden ortak olmayalım" dedi.

Sık sık ABD ve İsrail aleyhine atılan sloganlarla kesilen basın açıklamasının sonunda, yeni dünya düzeninin sadece emperyalist savaşları getirdiğini ifade eden Süleyman Gültekin, "Ne oluyor bu dünyaya? 300 tane dolar milyarderinin servetinin üç milyar insanın zenginliğinden fazla olduğu üç beş ülkenin, kendi çıkarları için mazlum halklara savaş açtığı ve insanların her gün sefaletten öldüğü bir dünya. İşte yeni dünya düzeni dedikleri bu. Bu düzen sadece emperyalist savaşları getirebilir" diye konuştu.

ABD ve İsrail aleyhine çeşitli pankart ve dövizlerin taşındığı eyleme çevrede toplanan vatandaşlardan bazıları da alkışlarla destek verdi. Kınama eylemi olaysız bir şekilde sona ererken polisin geniş güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

trabzon
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 15:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?