5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Acara'dan gelen heyet Trabzon'da

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Gürcistan’ın Acara Özerk Bölgesi’nin Yüksek Şura Başkanı Mikheil Makharadze ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.


Türkiye’den öğrenecekleri çok şey olduğunu ifade eden Makharadze, Türkiye ile Gürcistan’ın her anlamda sıkı birer dost olduklarını söyledi. Trabzon ile Batum arasındaki diyalogun da çok iyi bir noktada olduğunu, bu diyalogu daha da üst seviyeye taşıma amacında olduklarını belirten Makharadze, konuşmasına şöyle devam etti:
“Batum’da Trabzonlu iş adamlarının yatırımlar konusundaki her türlü sıkıntısının giderilmesinde özel çaba sarf ediyoruz. İlişkilerin daha da geliştirilmesi için yerel parlamentoların işbirliği yapması şarttır.”


Trabzon’un her dönem kültür, sanat ve ticaret merkezi olduğunu hatırlatan Vali Okutan ise, Trabzon ile Batum arasındaki dostluğun çok iyi bir noktada olduğunu söyledi.


Bölge için hazırladıkları turizm mastır planına çerçevesinde önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Vali Okutan, “Bizim turizm anlamında ‘Bir Tur İki Ülke’ projemiz var. Trabzon ile Batum arasındaki diyalog gerçekten çok sıcak. Batum’u ziyaretimizde kendi evimizde gibiydik. Bu dostane ilişkilerin daha da üst seviyeye taşınacağından şüphem yoktur.” şeklinde konuştu.
Vali Okutan, Makharadze'ye günün anısına çeşitli hediyeler verdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 14:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?