5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Acil servise yoğun ilgi

Trabzon Numune ve Eğitim Hastanesi Acil Servisi'ne bu yılın ilk 3 aylık döneminde yaklaşık 73 bin hasta müracaat ederken, çoğunluğunu Kardiyolojik ve Nörolojik hastalar oluşturduğu belirtildi.


Hastanenin Acil Servisi'nde 2008 yılında 236 bin 867 hasta tedavi hizmeti alırken, hasta sayısının her geçen yıl artış yaşandığı belirtildi. Acil Tıp Uzmanı ve Acil Servis Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Tuba Cimilli Öztürk, en fazla yoğunluğun Temmuz ve Ağustos aylarında yaşandığına dikkat çekerken serviste her branştan uzman hekim bulunduğunu söyledi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne eskiye oranla daha az hasta sevk ettiklerini ifade eden Dr. Öztürk, zaman zaman bu hastaneden kendilerine hasta sevki yapıldığını kaydetti. Servis olarak olası her türlü kazalara karşı hazırlıklı olduklarını belirten Dr. Öztürk "Bize müracaat edenlerin ilk sırasını Kardiyolojik ve Nörolojik hastalar oluşturmaktadır. Bu vakaları, trafik kazaları, karbonmonoksit zehirlenmeleri, ilaç indikasyonları, travma vakaları oluşturmaktadır. 2009 Nisan ayı itibariyle servisimize gelen hasta sayısı 73 bin 799 olarak gerçekleşirken, bunlardan 2 bin 445'i adli vaka olarak kayıtlara geçmiştir. 2008 yılında ise toplam sayımız 236 bin 867 olarak gerçekleşmişti. Bu rakam her yıl periyodik olarak artmaktadır. Servisimiz genellikle Temmuz ve Ağustos aylarında daha fazla yoğunluk olmaktadır. Servisimiz 15 pratisyen hekimin yanı sıra çoğu branştan uzman hekim bulunuyor. Sıkıntı yaşadığımız branşlar ise Kadın Doğum ve Kardiyoloji uzmanları” dedi.


“Kardiyoloji doktorlarımız Ahi Evren Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi'ne tayin olduğundan bu branşlarda zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz” diyen Dr. Tuba Cimilli Öztürk “Çünkü Ahi Evren Hastanesi'nin Acil Servisi henüz açılmadığından bu hastalar bize gelmektedir. Olası büyük kazalara karşıda hazırız. Servisimizde 10 monitörlü gözlem yatağı, 2 adet yeniden canlandırma yatağının yanı sıra 3 adet de çocuk müşahade yatağımız bulunmaktadır. Yatak sayımız yeterli değil ancak bu sayımızı artırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 09:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?