5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Açlık grevinde mutlu son

Eğitim haklarının ellerinden alındığı gerekçesiyle Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kanuni Kampüsü girişinde 5 gün önce açlık grevine başlayan ve önceki akşam da saldırıya uğrayan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi 6 öğrenci açlık grevlerine son verdi.

Arkadaşları adına açıklama yapan Zübeyde Makar, Rektörlük önünde yaptıkları eylem sonrası 25 üniversiteli hakkında soruşturma açıldığını hatırlatarak “Ceza alarak üniversiteden uzaklaştırılan arkadaşlarımızdan 15'i cezaların iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Trabzon İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Daha önceden aynı 'suç'lardan dolayı uzaklaştırma cezası alan bir arkadaşımızın davasından yürütmeyi durdurma karan çıktı. Ayrıca açılan 15 davadan da yürütmeyi durdurma karan çıktı ve arkadaşlarımız sınavlara girme haklarını kazandılar. Davaların lehimize sonuçlanacağı açıktır. KTÜ Yönetimi verilen cezaların hukuksuzluğunu görmemekte ısrar ediyor ve aynı nedenlerden dolayı hala soruşturma açmayı sürdürüyor, cezalan geri çekmiyor” dedi.

Açlık grevini sonlandırdıklarını belirten Makar, “Ceza alan arkadaşlarımızın hepsi final sınavlarına girme haklarını kazandılar. Bu haklarım kullanmak üzere 6 arkadaşımız 5 gündür sürdürdüğü açlık grevlerini bugün sonlandırarak sınavlarına girecekler. Fakat bizler bugünden sonra da, önümüzdeki dönemin başından itibaren de Rektör Özen'in ve KTÜ Yönetimi'nin baskıcı, yasakçı tavrını her yerde dile getireceğiz. Mücadelemize hem hukuki hem de demokratik yollarla devam edeceğiz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 17:34:52
Güncelleme :14 Haziran 2009 Pazar 17:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?