5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Ağız ishali olmuş Başbakan Yardımcısı

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EKİCİ:

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, MHP olarak ülkenin sorunları ile boğuştuklarını belirterek, "Talabani ve Barzani köpekleri ile uğraşıyoruz" dedi.

MHP Trabzon 10. Olağan İl Kongresi, bugün Park Restoran'da yapılıyor. 3 adayın yarıştığı kongrede MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici divan başkanı seçilirken, kongrede genel siyasetle ilgili açıklamalarda bulundu. MHP olarak ülkenin sorunları ile boğuştuklarını kaydeden Ekici, "Talabani ve Barzani köpekleri ile uğraşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ağız ishali olmuş Başbakan Yardımcısı'nın söyledikleriyle uğraşıyor. Ne diyor? Ağız ishali olmuş Başbakan Yardımcısı diyor ki; '80 yıllık cumhuriyetin bugüne kadar yaşadığı sorunları bizim iktidarımız halının altına süpürdü.' Ben bugüne kadar kürsülerde meydanlarda Demirel'i, diğer siyasileri eleştirdim. Onlardan özür diliyorum. Bunları gördükten sonra onlar haksızlık yaptığıma inanıyorum" dedi.

MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu'nun konuşması sırasında kısa bir gerginlik yaşanırken, delegeler tarafından sözü kesildi.

Kongrede adaylar da birer konuşma yaptı. Eski İl Başkanı Nihat Birinci yaptığı konuşmada, "Partimizi iktidara taşımak lazım. 18 ay önce il başkanlığı görevine geldim. Gelinen noktada tekrardan adayım, delegeler kendi vicdanlarını dinlesinler ve öyle oy kullansınlar" diye konuştu.

İl başkan adayı Muammer Demeli ise, kongrenin Trabzon'a ve partisine hayırlı olması temennisinde bulunarak, "MHP ülkücü hareketin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde hiçbir ülküdaşı dışlamadan yola çıktık. Siyasette kimseyi dışlamadan temel prensibim olacak. Her türlü yapıcı eleştiriye açığız. Gönülde birlik hareketi olarak adamın adamı değil, davanın adamı olarak yola çıktık. Şartlar ne olursa olsun, MHP'ye gönülden bağlılığımız devam edecektir. Bizim yarışımız MHP'yi Trabzon'da 1. parti yaparak, iktidara yürüyüşe destek olmaktır" şeklinde konuştu.

MHP Trabzon İl Başkanı adayı Muhammet Öztürk ise, "Amacımız MHP'yi Trabzon'da birinci parti yapmaktır. MHP'yi Trabzon'da ayağa kaldırmak zamanıdır. Siz ayağa kalktığınızda Trabzon'da MHP ayağa kalkar. 3 tane adayız, bir ailenin içinde bile zaman zaman farklı sesler olabilir. Biraz sonra oy kullanacaksınız. Vicdanınızı, Trabzon'u ve dünya Türk milliyetçiliğini düşünerek oy kullanınız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçilirken, başkan adayları Muhamet Öztürk, Muammer Demeli ve Nihat Birinci birlikte 2 nolu sandıkta oylarını kullandılar. 538 delegenin 2 sandıkta oy kullanması sıkışıklığa neden olurken, delegeler zaman zaman bu duruma tepki gösterdiler.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EKİCİ:
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EKİCİ:
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EKİCİ:
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 16:19:04
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 18:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?