5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Ak Parti Trabzon adayı belli oldu

Ak Parti geçtiğimiz seçimlerde kaybettiği Trabzon'a sağlıkçı bir aday gösterdi.

Ak Parti Belediye Başkan adayının belirlemediği illerden Trabzon için seçimde aday olabilmek için Sağlık Bakanlığı Müsteşarlğından istifa eden Dr. Orhan Gümrükçüoğlu'nu aday göstermeyi kararlaştırdı.


AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti belediye başkan adayları tanıtım toplantısı, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile 16 Ocak Cuma günü saat 10.00'da parti genel merkezinde gerçekleştirilecek.


DR. ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU KİMDİR?

Gümrükçüoğlu, 1952 yılında Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde doğdu. 1975 yılında KTÜ Yer Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Gümrükçüoğlu, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yeniden öğrenciliğe başladı. Gümrükçüoğlu, 1985 yılında doktor olarak mezun oldu. Of ve Trabzon’da hekimlik yaptıktan sonra Sağlık Bakanlığı’nda görevler aldı.

2004 yılında Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Gümrükçüoğlu, 2005 yılında Müsteşar Yardımcılığı’na atandı. 2 yıl Müsteşar Yardımcılığı yapan Gümrükçüoğlu, 2007 yılında Müsteşarlığa getirildi. Gümrükçüoğlu’nun Sağlık Bakanlığı’ndaki reformlarda lokomotif görevi yaptığı belirtildi

...
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 19:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?