5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

AK Parti Yomra adayı iddialı

AK Parti Yomra Belediye başkan adayı Halil İbrahim Pehlivan, “İşimiz hizmet, gücümüz millet” anlayışını Yomra’da hakim kılmak istediklerini söyledi.


AK Parti iktidarının gücü ile yola çıktıklarını kaydeden Pehlivan “Yomra’da yaşayan insanların beklentilerine, özlemlerine cevap verebilecek projeleri hayata geçirmek, ilçemizi bir sahil kenti yapmak, yönetimi ile ilçede yaşayan insanlar arasında sıcak ve samimi ilişkilere dayanan acı ve tatlı anları birlikte paylaşan güler yüzlü, şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile toplumsal hizmetlere öncelik vererek bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak temel hedeflerimiz olacaktır” dedi.


İlçede sosyal alanların eksikliğinin görüldüğünü belirten Halil İbrahim Pehlivan, öncelikle çocukların, gençlerin, ailelerin yararlanabileceği ortak yaşam alanları oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Bu amaçla çocuk parkları, yeşil alanlar, gençlerin ihtiyacı olan spor tesisleri, yaşlı insanlar için dinlenme evleri yapmayı planladıklarını ifade eden Pehlivan “Çalışan kadınların çocukları için kreş ve anaokulu gibi tesislerin yapımına öncelik verilecektir. İhtiyaç sahibi dar gelirliler sürekli takip edilecek, ihtiyaçları imkanlar ölçüsünde karşılanacaktır” diye konuştu.
Bugüne kadar Yomra’ya hizmet eden herkese teşekkür eden Pehlivan “Hizmeti geçen ve geçmekte olanlara bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ancak geçen 5 yılı değerlendirdiğimizde Yomra halkının ortak nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak bir hizmet anlayışı sergilenmiştir.

İlçe merkezinde gözle görünür hiçbir düzenleme yapılmamış olup, sadece bazı belediyecilik hizmetleri ile yetinilmiştir. Gerek şehir içi, gerekse mahalle yollarında altyapısı, sanat yapıları tamamlanmayan yollara gelişigüzel, standart dışı yapılan asfalt kaplamaların sadece seçime yönelik bir çalışma olduğunu, yolların bugünkü durumuna bakıldığında görmekteyiz” şeklinde konuştu.


Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Pehlivan, Yomra’nın acil çözüme kavuşturulması gereken sorunları olduğunu da kaydederek “İçme suyu şehir şebekesinin yenilenmesi ve arıtma tesislerinin yeterli hale getirilerek temiz bir içme suyuna kavuşması, sahil projesine bir an önce başlanması gerekir. Sahil projesi bana göre Yomra’nın geleceğidir. Bu nedenle sahil projesi Yomralılar’ın ortak yaşam alanı olacaktır. Sosyal tesisler, restoranlar, yürüyüş alanları, çocuklar ve gençler için eğlence ve dinlenme mekânları olarak projelendirilmesi temel amacımız olacaktır” açıklamasını yaptı.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 13:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?