3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Akçaabat Sebatspor'da güçbirliği

Tarihi'nin en kötü günlerini yaşayan Akçaabat Sebatspor'da yarın yapılacak olan olağanüstü kongre öncesi dün akşam yenilen yemekte güç birliği oluşturuldu. 

Akçaabat İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda yapılacak olan olağanüstü kongre öncesi Süleyman Restoran'da organize edilen yemekte bir araya gelen Akçaabat Sebatspor'un eski başkanları, yöneticileri ve futbolcuları yarın yapılacak olan kongre öncesinde birlik sözü verdiler. Dün akşam gerçekleştirilen yemekte bir başkan ismi öne çıkmazken, eski başkanlardan Selami Yardım'ın yeniden başkanlığı alması istendi. Yardım, sağlık sorunları nedeni ile teklifi geri çevirdi.
 
Akçaabat Sebatspor'un geçirdiği kötü günler nedeni ile ve yarın yapılacak olan olağanüstü kongre öncesinde organize edilen yemeğe, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzonspor Genel Sekreteri Zekayi Fırat Dülger, Trabzonspor'un eski başkanlarından Özkan Sümer, Atay Aktuğ, Akçaabat Sebatspor'un eski başkanları Selami Yardım, Kazım Kolotoğlu, Ali Kemal Başaran, Akçaabat Sebatspor Genel Sekreteri Kemal Sivrikaya yanı sıra eski yöneticiler ve futbolcularda katıldı. 

Trabzonspor'un eski başkanı ve altyapı koordinatörü Özkan Sümer, Akçaabat'ın kendi değerini bilmeyen nadir ilçelerden biri olduğunu belirterek, "Akçaabat'ta sadakat, utanç verici bir durumda. Selami Yardım geçmişte kırılmasaydı şimdi yeniden başkan olması için bu kadar diretmezdik. Elele vermeyi bırakalım, kendimizden katmayı bilelim. Selami Yardım ile bütünleşelim. Akçaabat Sebatspor ya var olma yada yok olma kararını verecek. Selami Yardım, Akçaabat Sebatspor'a yeniden başkan olursa ben herşeyim ile onun yanında olacağım. Herşeyimi katmaya hazırım. Ama bu Akçaabat Sebatspor'u kurtarmaya yetmez. Herkes buna destek olması gerekir. Akçaabat Sebatspor bugün buradaysa bu bizim ayıbımız. Utanmalıyız bundan" dedi.
 
Akçaabat Sebatspor'u 2. Lig A Kategorisi'nden, Süper Lig'e çıkardıktan sonra görevini bırakan eski başkanlardan Selami Yardım ise Akçaabat Sebatspor'dan küserek ayrıldığını kaydederek "Keşke Süper Lig'e çıkmasaydık da bu küskünlükler olmasaydı. Yine bana yeniden başkan olmam için ısrar ediliyor. Ben Akçaabat Sebatspor'a çok bağlı bir insanım. Akçaabat Sebatspor için çektiğim acıları herkes biliyor. Ben şeker hastası bir insanım ve yeniden bu işi götürecek bir yapıya sahip değilim. Sağlık sorunları beni korkutuyor. Ama arkadaşlarımla konuşacağım, yapılması gereken ne ise onu yapacağız" diye konuştu.
 
Akçaabat Sebatspor'u bırakdıktan sonra kulübün içine dinamit koyulduğunu ifade eden Yardım, "Bu kulüp çok daha iyi yerlerde olabilirdi.
Benim bu kulübü fabrikam gibi yönetmedim, demokratik bir şekilde yönettim. Ama keşke fabrikam gibi yönetseydim. Ben bıraktıktan sonra kulübün içine dinamit atıldı" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2006 Cumartesi 15:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?