5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Akçaabat'ta zincirleme kaza!

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yoldaki buzlanma nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında 6 araç birbirine girerken kazada ölen yada yaralanan olmadı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde ilçeye bağlı Salacık köyü girişinde Karadeniz Sahil Yolu üzerinde sürücüsü belirlenemeyen 61 DA 575 plakalı panelvan araç, Giresun'dan Trabzon istikametine doğru seyir halindeyken buz tutan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle yol kenarındaki çukura düştü.

Kazayı görerek yavaşlamak isteyen diğer sürücüler de buzlu yolda araçların hakimiyetini kaybedince 28 RC 969 plakalı otomobil, 61 K 7137 plakalı TIR, 61 HH 761 plakalı otomobil, 28 AL 213 plakalı arazi aracı ile 61 EV 209 plakalı otomobilin karıştığı 6 araçlı kaza yaşandı.

Kazada ölen ya da yaralanan olmazken yol kısa bir süre trafiğe kapandı. Jandarma ve polis ekiplerinin güvenlik tedbiri almasının ardından kontrollü olarak trafiğe açılan yoldaki araçlar çekiciyle kaldırıldı.

Öte yandan kazanın ardından yolda tuzlama çalışması yapılırken, sürücüler Karayolları ekiplerinin yolda buzlanma olan yerlerde gerekli çalışmaları zamanından yapmadığını ve bu durumun kazaların yaşanmasına sebebiyet verdiğini ileri sürdü.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 13:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?