5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

AKP adayı seçim ziyaretlerinde

AK Parti Trabzon Belediye başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ortak gayelerinin Trabzon’un kazanması olduğunu belirterek “Trabzon’un kazanmasını istiyorsak kim Trabzon için ne projeler hazırlamış ona iyi bakmak gerekir” dedi.

Gümrükçüoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bugün ilk olarak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan “Kentin Sakini Değil, sahibi olalım” kitapçığının kahvaltılı tanıtım toplantısına katıldı. Kahvaltılı toplantıya Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra DP Trabzon Belediye başkan adayı Süleyman Aydoğdu, MHP Trabzon Belediye başkan adayı Cevdet Saral, DSP Trabzon Belediye Başkan adayı Zübeyir Şaşmaz katılırken, CHP Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu ile SP Trabzon Belediye Başkan adayı Mahmut Çizmecioğlu’nun katılmadığı gözlendi. Kahvaltının ardından TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan rapor belediye başkan adaylarına sunulurken, önümüzdeki dönemde kenti idare edecekler nezdinde bu sorunların çözümleri konusunda kurul olarak takipçi olunacağı vurgulandı.

Toplantıda söz alan AK Parti Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye başkanlığının zor ama zor olduğu kadar da güzel bir görev olduğunu vurgulayarak “Hazırladığımız Çömlekçi Geri Dönüşüm Projesi 1 yıldır hazırlanmakta olan bir projedir. Şehrimize yön veren meslek odalarının görüşleri bizim için çok önemlidir. Seçim sürecinden sonra göreve gelmemiz halinde bizim yapacağımız projelerin de sizler tarafından takip ve denetim altında tutulacak olması bizlerin en büyük sevincidir” diye konuştu. Gümrükçüoğlu, konuşmasının ardından beraberindeki belediye başkan adayları ile samimi bir sohbette bulunurken, kendilerine tek tek başarılar diledi.

Ardından Novotel’de sivil toplum örgütlerinin temsilcileri için düzenlenen 61 Proje Tanıtım Toplantısı’na geçen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapacakları çalışmaları tek tek anlattı. “Trabzon’a AK Belediyeciliği kazandırdığımızda neler yapacağımızı hepiniz göreceksiniz” diyen Gümrükçüoğlu “Ortak gayemiz Trabzon’un kazanmasıdır. O halde Trabzon kazansın istiyorsak kimin Trabzon’a ne kazandıracağını irdelemek lazım. Kimin ne projeleri olduğunu iyi bakmak lazım. Bizim 61 projemiz Trabzon için olmazsa olmazdır. Çünkü biz bu 61 projeyi 5 ana başlık altında topladık ve şehrimizi sağlıkta, turizmde, eğitimde, ticaret ve sanayide, şehircilikte ileriye taşımak istiyoruz. Şehrin sorunlarını tümüyle kucaklayan bir belediyecilik yapacağız. Çözebildiğimiz sorunları çözeceğiz, çözemediklerimizin çözümü için uygun altyapıyı hazırlayacağız” şeklinde konuştu.
Toplantıda söz alan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ise büyük düşünmek gerektiğini ifade ederek “Büyük düşünmezsek küçük kalırız. Çok şükür ülkemizde büyük düşünen insanlar var. Antalya, Samsun, Kayseri, Konya, Kocaeli gibi kentler büyük düşündüler ve uçmuş gidiyorlar. Trabzon bu şehirlerin yanında yaya kalmamalı. Ama maalesef 5 yıllık süreçte Trabzon’da büyük bir proje diyebileceğimiz hiçbir şey yok. Yapılanlar ise hep AK Parti Hükümeti’nin eseri. Biz Zağnos’un, katı atık projesinin yüzde 80-90’ını yapmışız ama biz yaptık diyemiyoruz. Biz bu seçimde kazansakta kazanmasakta Trabzon’un hizmetinde olacağız. Hizmete talibiz, takdir sizlerin” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 17:35:20
Güncelleme :22 Mart 2009 Pazar 17:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?