5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

AKP adayı üniversitelilerle buluştu

AK Parti Trabzon Belediye başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, üniversite öğrencileri ile kahvaltıda buluştu.

Bir restoranda verilen kahvaltıya Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, AK Parti Milletvekili Cevdet Erdöl, AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta ve üniversite öğrencileri katıldı. Kahvaltıda konuşan Bakan Faruk Nafiz Özak, “Bizim insanımız, yavrularımız her şeyin iyisine layık. 6-7 yıl evvel bütçeden en büyük pay Milli Savunma’ya ayrılırdı. Şimdi ise en büyük payı Milli Eğitim alıyor" diyerek hükümetlerinin eğitime ve gençliğe verdiği önemi vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli ise Türkiye'nin artık alt yapısının sağlamlaştığını ifade ederek "Türkiye'nin artık alt yapısı sağlam. Çalışma sağlam, disiplin var, düzgün bir iş yapılıyor. Türkiye'nin nüfusunun yarısı genç. Almanya'da üniversitede okuyan Türk öğrenci sayısı 36 bin. Avrupa devletlerinde okuyan Türk öğrenci sayısı ise 60 bin. Bu gençlerin mezun olduğu zaman gerek iş, gerek siyaset alanında yerini aldığı zaman Türkiye'nin ne kadar dinamik bir ülke olduğu hesaplayın. Dolayısıyla Türkiye'nin alt yapısı sağlam olduğundan önü açık olacak" dedi.

AK Parti Trabzon Belediye başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise gençlere büyük önem verdiklerini belirterek gençler için yapacakları projeleri sıraladı. Üniversite gençliğinin sorunlarını çözüm noktasında projelerinin bulunduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu "Üniversite öğrencilerimizin barınma, ulaşım, beslenme sorunlarının çözümü projelerimiz arasında yer alıyor. 61 projemizin arasında yer alan öğrencilerimiz için çamaşırhane kuracağız. Gece geç saatlere otobüs seferleri koyacağız. En büyük adım olarak da belediyemizi gençliğin zekası ile yönetmek istediğimizden belediyemizde bir gençlik üniversite masası oluşturarak burada öğrenciler kendi sorunlarının dışında şehir problemlerini de tartışacak" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 17:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?