4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

AKP Hükümeti'nin icraatlarını anlattı

Özak, yaklaşık 5 saat içerisinde aralarında okul, güzellik salonu açılışları ile nikah törenine katılan Bakan Özak, buralarda AKP Hükümeti'nin icraatlarını anlattı. 

İlk olarak Yomra İlçesi'nde işadamı Ali Şefik Abdioğlu'nun, babası İbrahim Abdioğlu adına yaptırdığı lisenin temel atma törenine katılan Bakan Özak, görevde bulundukları 3.5 yıllık süre içerisinde hükümetlerinin önemli işlere imza attığını belirterek, hem yol hem de eğitim konusunda büyük hamleler attıklarını söyledi. 

Bakan Özak konuşmasında, "Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1920'li yıllarda şunu söyledi; 'Nereye gitsem benden iki şey istediler; birincisi yol, ikincisi okul.' Yol konusunda onun talimatını yerine getiriyoruz. Bizden önceki iktidarlar yol yaptılar ancak biz rekor kırdık. Bizim iktidarımız, 3.5 yıllık döneminde, 80 yılda yapılanın 2 katını yaptı. Hem otoyol hem de duble yol yapımında adeta rekor kırdık. Okul konusunda ise Cumhuriyet tarihinde bütçeden en büyük payı ayıran yine bizim iktidarımız döneminde oldu. Milli savunmadan daha fazla bütçe eğitime ayırdık. Bu da şudur; gelişmişliğin göstergesi bilim ve teknolojidir. Bilim ve teknolojiyi yakalayabilmemiz için mutlaka iyi bir eğitim almanız gerekir. Biz bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Gelecek inşallah Türkiye'nin olacak. Eğitime ayırdığımız 16.5 katrilyon lirayla, 13.5 milyon ilköğretimdeki öğrencimizden derslikte oturan öğrenci sayımızı 50'lerden 30'lara düşürmek. Tekli eğitime geçmek. Taşımalı eğitimin bir takım sıkıntıları olduğunu biliyoruz" dedi. 

Bakan Özak daha sonra işadamı Ali Şefik Abdioğlu, Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Milli Eğitim İl Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ile birlikte butona basarak okul temeline ilk harcı koydu. Yaklaşık 5 trilyon liraya mal olması beklenen ve 2 yılda tamamlanacak olan okulun 32 derslikli olacağı öğrenildi. 

Bakan Özak, daha sonra Galatasaray eski Futbol Şube Sorumlusu Ergün Gürsoy'un Arsin İlçesi'nde yaptıracağı Mesleki Eğitim Merkezi okulu için düzenlenen imza törenine katıldı. Burada işadamı Ergün Gürsoy, protokolü Bakan Özak ile birlikte imzalarken, 16 derslik 2 atölyeden oluşan eğitim merkezinin yaklaşık 2.5 trilyon liraya mal olacağı belirtildi. 

Bakan Özak, daha sonra Tabakhane mevkiinde Gündoğdu Show Room, Kunduracılar Caddesi'nde erkek güzellik merkezinin açılış törenlerinin ardından Yeni Cuma Mahallesi'nde işadamı Temel Yaşar Çoruh İlköğretim Okulu teme atma ve son olarak Günebakış Gazetesi muhabiri Ahmet Yoloğlu'nun nikah törenine katıldı. 
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 17:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?