5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

AKP muhtarlarla buluştu

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti iktidarının Trabzon’a çok önemli yatırım ve hizmetler yaptığını ancak buna karşın Trabzon’un CHP’li belediye ile yerel hizmetler açısından yerinde saydığını söyledi.


AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Asım Aykan, Cevdet Erdöl, Kemalettin Göktaş ve Safiye Seymenoğlu, İl Başkanı Muhammet Balta ile Trabzon’daki köy ve mahalle muhtarları katıldı.


Toplantıda konuşan Bakan Faruk Nafiz Özak, AK Parti iktidarında Trabzon'a yapılan hizmetleri, KÖYDES ve BELDES projelerini anlattı. AK Parti’nin Trabzon’a önemli hizmetler yaptığını ancak Trabzon’un yerel yönetim hizmetleri açısından geri kaldığını belirten Bakan Özak, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu eleştirdi. Belediye Başkanının iyi bir insan olduğunu ancak icraatlarının iyi olmadığını belirten Bakan Özak, Trabzon’u AK Partili bazı il ve ilçe belediyeleri ile kıyaslayarak şöyle konuştu:


“Samsun’a, Çarşamba’ya gittim, seçim çalışmalarına katıldım. Çarşamba’da şunu gördüm. Hüseyin Dündar diye bir belediye başkanı var Çarşamba’nın. Keşke Trabzon’da belediye başkanı olsaydı. Şimdi Trabzon Belediye Başkanı arkadaşımız, ‘beni neden eleştiriyorsun’ diye bana darılabilir. Ama ben böyle şey görmedim. Çarşamba’yı görün tanıyamazsınız. Samsun’dan hiç bahsetmiyorum, Samsun uçmuş gitmiş, marka şehir olmuş. Samsun büyük şehir diyebilirsiniz ama Samsun büyük düşünenlerin şehri. İnanın biz çok geri kaldık arkadaşlar. Trabzon bir kasaba gibi, 5 yılını kaybetti. Belediye Başkanı insan olarak iyi bir insan, saygı duyuyorum ama Trabzon bu dönemde çok geri kaldı. Hükümet gerekli yardımı yaptı. Trabzon’da CHP’li bir belediye başkanı var, soruyorum hangi hizmet eksik kaldı Trabzon’da.”


Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla 11 Mart’ta yapılacak mitingle ilgili konuşan ve bütün Trabzonlular’ı mitinge davet eden Bakan Özak, “Rey verin vermeyin sizi Başbakanı dinlemeye davet ediyorum. Ben Trabzonlu olarak Bakanlar Kurulu’nda otururken, şu sıkıntıyı çekiyorum. Samsun'da 65 bin, Van'da 60 bin, Maraş'ta 70 bin kişi olurken Trabzon'da da en az 50 bin kişi bu mitingde olmalı” diye konuştu.
AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise belediyecilik projeleri hakkında bilgi verdi. Trabzon'u her alanda çağdaş ve yaşanılabilir bir kent yapmayı hedeflediklerini dile getiren Gümrükçüoğlu, “Trabzon maalesef 5 yıldır yerinde saydı. Trabzon, kimin nasıl hizmet yaptığını çok iyi bilir. Bize destek verin Trabzon'u ayağa kaldıralım. Amacımız Trabzon'u bir dünya şehri yapmaktır. Gerek ekonomik, gerek sosyal alanda yapacağımız yeniliklerle Trabzon'un ufkunu açacağız. Dürüst, şeffaf, herkese hesap veren bir belediye yaşatmak istiyoruz. Turizm, sağlık, eğitim, sanat, kültür ve spor alanında Trabzon'u başşehir yapmak istiyoruz” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan da Trabzon için Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) 58 trilyon lira para yatırdıklarını belirterek vatandaşın alacağı fındık parasıyla piyasaların da canlanacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 17:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
birol cesur IP: 84.62.57.xxx Tarih : 7.03.2009 02:05:47

Sayin Özak kayseriye yeni stad yapildi hayirli olsun diyoruz. Peki futbolun besigi ´Trabzon`a  ne zaman yeni stad yapmayi düsünüyorsunuz hükümet olarak .Avni aker stadi bir beton yigini gibi duruyor oraya harcanacak restorasyon parasina cok yazik olur.