5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

AKP'den ihale açıklaması

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Metin Güneş, Trabzon Havalimanı’nın yeni açılan İç Hatlar Terminal Binası’nda çalıştırılmak üzere 108 kişilik güvenlik elemanı alımı ihalesiyle ilgili AK Parti üzerinden yapılan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını söyledi.


AK Parti olarak adalet ve kalkınma temel ilkesinden hareketle, Türkiye’de her alanda istihdamın arttırılması ve gençlerin işsizlik sorunlarının en aza indirilmesi için azami gayret sarf ettiklerini belirten Metin Güneş, kamunun hizmet alımlarının da gençler için önemli bir iş fırsatı oluşturduğunu kaydetti. Trabzon Havalimanı’nın yeni açılan İç Hatlar Terminal Binası’nda çalıştırılmak üzere 108 kişilik güvenlik elemanı alımı yapıldığını hatırlatan Güneş, yoğun başvuru neticesinde bir takım spekülasyonların ortaya atıldığını ifade ederek şöyle konuştu:


“İhaleyi alan firmaya binlerce müracaat olmuş ve bu nedenle de birçok spekülasyon yapılmıştır. Bazı basın yayın organlarında ihaleyi alan firmanın ‘AK Parti bize zorluk çıkarıyor’ mealindeki sözleri gerçeği yansıtmamaktadır. AK Parti olarak bizler, müracaatların alınacak kişi sayısından çok fazla olması nedeniyle, bir çağrıda bulunarak gerekli şartları taşıyan elemanların noter huzurunda ve kura ile belirlenmesini önermiştik. Bu konuda bizden bilgi ve yardım talep eden gençlerimizi de muhatapları olan firmaya yönlendirmiştik. Böylece adam kayırma ve bir dizi spekülasyonların önlenebileceği kanaatinde idik. Görünen o ki firma yetkilileri bu konudaki eksikliklerini gidermek yerine, meseleyi örtbas etmek için, AK Parti üzerinden gençlerimizin ümit ve duyguları ile oynama yolunu seçmiştir. Bunu üzülerek ifade ediyor, ilgili firmayı sorumluluk bilinci içersinde, hakkaniyetle hareket etmeye davet ediyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 16:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?