5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Akyazı Stadı'nda sona gelindi

MEHMET ATALAY'DAN AKYAZI MÜJDESİ

Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü Mehmet Atalay, Akyazı Projesi'nde sona yaklaştıklarını belirterek "Hiç kimsenin endişesi olmasın bu stat yapılacak" dedi.

2011'de Trabzon'da yapılacak "Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları" ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü ve Başbakanlık Baş Danışmanı Mehmet Atalay, Trabzon ziyaretinde ilk olarak Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret ederek 2011 Oyunları konusunda görüştü. Ardından, Pelitli Beldesi'nde yapımına başlanan Kapalı Spor Salonu inşaatında, Belde Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı, Tesisler Daire Başkanı Hasan Hüseyin Şen ve 2011 Avrupa Gençlik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker ile birlikte incelemelerde bulunan Atalay, salonun ilk etapta 5 bin kişilik düşünüldüğünü ancak daha sonra 7 bin 500 seyirci kapasiteye çıkarıldığını belirtti. Atalay, salonun dünyanın ve Türkiye'nin en güzel spor salonlarından biri olacağını kaydederek inşaatı devam eden spor salonunun oyunlarda merkez salon olarak kullanılacağını ifade etti.

Akyazı Projesi ile ilgili olarak sorulan soru üzerine ise Atalay "Günümüzün büyük bir kısmı Akyazı Projesi'ni çalışmakla geçiyor. Bugün Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak'la bir araya gelip Akyazı'yı konuşacağız. İlgili birimlerle aşağı yukarı sona doğru yaklaşıyoruz. Bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Bu işin gecikmesinin sebebi denize dolgu yapmamız. Kıyı kenar kanuna aykırı bir yapılanma oluyor. Kanun değişikliği gerekiyordu. Kolay değildi. İlgili birimlerle yazışmalar yapıldı. Bunları yapmak zorundaydık, alt yapısı hazırlandı. Bu nedenle çok fazla gecikti olarak görmemiz lazım. Önemli olan Akyazı'nın yapılması. Trabzon'a tabi ki yeni bir stat yapılması şart. Diğer önemli tarafı 2011'e yetişmesi gerekiyor. Gençlik olimpiyatlarının açılış ve kapanışını burada yapacağız. Bunun için çabalıyoruz. Stadı zaten yapacağız. Bizim amacımız 2011'e yetiştirmek. Hiç kimsenin endişesi olmasın burayı yapacağız. Buranın yapılması 18 ay sürer, 15 ayda bitebilir. Önümüzde 2 ay içinde neticelendirileceğini düşünüyorum. Uzun süredir çalışıyoruz, sona doğru geldi" dedi.

MEHMET ATALAY'DAN AKYAZI MÜJDESİ
MEHMET ATALAY'DAN AKYAZI MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 16:24:02
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 17:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?