5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Alanzinho sözleşme imzaladı

Trabzonspor, Norveç'in Stabaek takımından transfer ettiği Brezilyalı sol kanat oyuncusu Alan Carlos Gomes Da Costa "Alanzinho" ile 1 yıl opsiyonlu 4.5 yıllık sözleşme imzaladı.


Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen ve Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu'nun da hazır bulunduğu imza töreninde Brezilyalı oyuncu Alanzinho, kendisini 1 yılı opsiyonlu 4.5 yıllığına Bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Asbaşkan Hacısalihoğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada, Alanzinho'nun teknik direktör Ersun Yanal'ın belirlediği transfer listesinin en üstünde bulunduğunu söyledi.

Ersun Yanal'ın dışında Alanzinho'yu izleyen isimlerin de olumlu referans verdiğini belirtenHacısalihoğlu, "Futbol koordinatörümüz Sayın Özkan Sümer'in de olumlu görüş bildirmesiyle birlikte Alanzinho'yu takımımızdaki kaliteli futbolcuların arasına katmaya karar verdik ve bu transferi gerçekleştirdik. Bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle yoğun çaba harcayan yönetim kurulu üyemiz Mahmut Aksu ve her zamanki gibi iş bitiriciliğini kullanan sayın başkanımızın son andaki müdahalesinin bu transferin gerçekleşmesinde önemli etkisi olmuştur.

Hem sporcu, hem de Trabzonsporaçısından bu transferin hayırlı olmasını diliyoruz. 'Yüksek bonservis bedeli ödedik' diye şampiyon olacağız diye bir husus yok. Baştan beri zirveye oynamak istediğimizi söyledik ve Avrupa Kupaları'na gitmek istiyoruz. Bu konuda da Alanzinho'nun faydalı olacağını düşünüyoruz. Trabzonspor'da transfer bitmez. Biri bitince diğeri başlar. Gelecek sezonlar için oyuncu arayışlarımız sürüyor" dedi.


Brezilyalı oyuncu Alanzinho ise, Trabzonspor'u tercih etmekten dolayı fazlasıyla memnun olduğunu söyledi. Şampiyonluğa oynayan ve şampiyon olmak isteyen bir takıma geldiği için ayrıca mutlu olduğunu belirten Alanzinho, "Şampiyonluğa elimden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışacağım. Staek'e gittiğimde de takım 4 yıldır şampiyonluk yaşamamıştı ve özlem vardı. Geçen yıl şampiyon olduk ve büyük mutluluk yaşadık. Umarım burada da uzun süren özlemi sonlandırırız ve büyük bir coşku yaşarız.

Buraya gelmedenönce Trabzonspor ile ilgili bilgi aldım. Menajerim burada oynayan Brezilyalı oyuncularla konuştu. Memnun olduklarını ve başarılı olduklarını söylediler. Umarım ben de onlar gibi başarılı olurum. Sürekli ileri gitmeyi düşünen bir oyun anlayışına sahibim. Topla birlikte hızlıyım. Asist ve gol anlamında bulunduğum takıma ciddi katkılar yapabiliyorum" dedi.


Daha önce Türkiye'den herhangi bir kulüpten teklif almadığını ifade eden Alanzinho, Avrupa'dan teklif aldığını, ancak bunların gerçekleşmediğini kaydetti. Adının Alan olduğunu, ancak futbol dünyasında Alanzinho olarak tanındığını belirten Alanzinho, kolundaki dövme ile ilgili olarak ise, "Şampiyon olduğumuz zaman Stabaek Kulübü'nde yaptırmıştım. Trabzonspor'da da şampiyonluk yaşarsam bir dövme de burada yaptıracağım" açıklamasını yaptı.


Yeni sezonda 25 numaralı formayı giyecek olan Alazinho, imza töreni sonrası antrenman sahasına çıkarak basın mensuplarına poz verdi. Bir grup taraftarın sevgi gösterisiyle de karşılaşan oyuncu, topla birlikte yaptığı şovla beğeni kazandı.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 14:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?