30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Albayrak cezaya itiraz etmeyecek

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Kurulu tarafından kendisine verilen 2 ay hak mahrumiyeti cezasıyla federasyonun güvenilirliğini yitirdiğini ileri sürerek, verilen cezaya itiraz etmeyeceğini söyledi.

Başkan Albayrak, TFF Disiplin Kurulu tarafından kendisine verilen 2 ay hak mahrumiyeti cezasıyla ilgili kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. Verilen cezalarla Futbol Federasyonu'nun artık güvenirliğini ve şeffaflığını yitirdiğini savunan Albayrak, "Bu federasyonunun ne kendisi ne de kurulları diye bir şey kalmadı. Her biri işlevini kaybetti. Sivasspor ile oynadığımız maçtan sonra, rakip takımın başkanı ve teknik direktörünün söylemleri hiç dikkate alınmadı. Maçta iki oyuncu arasındaki bir mücadeleyi Arap-İsrail savaşları gibi yorumlayarak futbola şiddet unsurlarını sokan kişileri, disiplin kurulu yine görmezden geldi. Savaş çığırtkanlığı yapanlar, futbolu mecrasının dışına taşıyanlar hiçbir sıkıntı yaşamadı. Ancak sıkıntılarımızı kamuoyuyla paylaştığımız bir hadisede, bizlere 2 ay gibi ne olduğu belirsiz bir ceza veriliyor. Sebebi açıkça belli ki Sivasspor'a yanlış yapmamak için uğraşıyorlar" dedi.

Federasyonun tarafsızlığını kaybettiğini ve ne yaptığını bilmediğini ileri süren Albayrak, "Bize değil 2 ay, 2 yıl da ceza verseler, mücadelemiz devam edecek. Sivasspor başkanı ve teknik direktörünün söylemlerini görmezden gelenler, 250 bin YTL'lik cezayı hemen 50 bin YTL'ye indirenler, hakem Bülent Demirlek tarafından 6 oyuncunun PFDK'ya sevk edilmesinden hemen 1 gün sonra alelacele 3 futbolcuyu affedenlerden başka bir şey beklenemezdi. Çünkü 6 oyuncuya ceza verilse iş farklı olacaktı. Biz kesinlikle Tahkim Kurulu'na başvurup da bir indirim beklemiyoruz. Her türlü cezayı versinler. Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Bugüne kadar bizim Tahkim Kurulu'na giden hiçbir konumuzda da indirim olmadı. Yine olmayacağını da biliyoruz. Bundan sonra her şeyi de zaman gösterecek" açıklamasını yaptı.

Trabzonspor'un Futbol Federasyonu'nda, Profesyonel Disiplin Kurulu'nda ve Tahkim Kurulu'nda tek bir temsilcisi olmadığını ve tek temsilcilerinin Haluk Ulusoy olduğunu vurgulayan Başkan Albayrak, Ulusoy'un da yaptıklarını tüm Trabzon ve Türk spor kamuoyu çok iyi bildiğini belirterek, bundan sonra her konunun titizlikle takipçisi olacaklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 09:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?