30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Albayrak'tan çarpıcı açıklamalar

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, teknik direktör Ziya Doğan'a güvendiklerini belirterek, gelecek sezon onunla devam etme kararı aldıklarını söyledi. 

Trabzon'un Akçaabat İlçesindeki Körfez Restaurant'ta Trabzonspor'u takip eden basın mensupları ile yemekte bir araya gelen Albayrak, geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları icraatların ve hataların günahı ile sevabı ile kendilerine ait olduğunu belirterek, "1.5 yıldır Trabzonspor'u yönetmeye çalışıyoruz. Geldiğimiz günden beri Trabzonspor'un takım içindeki sıkıntılarını çözmeye çalıştık. Yeniden yapılanmaya gittik. Bu sezona yeni yapılanma ile iyi başlayamadık. İkinci yarı yaptığımız ataklarla birlikte 33 puan topladık. Şu an ikinci yarının lider takımıyız. Ama ekip olarak bundan mutlu değiliz. İlk yarı çok ucuz puanlar kaybettik. Kazanabileceğimiz kolay maçlardan istediğimiz sonuçları alamadık. Yönetim kurulu içinde sıkıntılarımız oldu. Bana göre bunlar şu an çözüldü" dedi. 

Cuma günü Ankaraspor ile oynayacakları maçı alıp sezonu öyle kapatmak istediklerini ifade eden Albayrak, gelecek sezonun planlamasını yapıp eksikleri giderip yollarına devam edeceklerini söyledi. Albayrak, bir basın mensubunun, "Trabzonspor 7 maç üst üste kaybettiği zaman tribünlerden istifa şeklinde bir ses çıkmadığını ancak İbrahim Hacıosmanoğlu ile aranızda yaşanan sorun sonrası istifa seslerinin yükseldiğini" hatırlatması üzerine şöyle konuştu: "Bunun nedenlerini buradaki arkadaşlarım biliyor. Ben bunu kamuoyuna açıklayıp açıklamamam o kadar önemli değil. Trabzonspor'da işler iyi gittiği zaman birileri rahatsız oluyor. Hemen Trabzonspor'u karıştırma yoluna gidiyorlar. Trabzonspor, Türkiye ve dünyada Trabzon'un tanıtılan imajıdır. Trabzonspor kötü gittiği zaman kimse talip olmaz. İyi gittiği zaman birileri karıştıracak, yönetimler yıkılsın, yeni yönetim yapılsın isteyenler var. Burada maddi, siyasi ve ticari beklentisi olanlar var. Bizim tek beklentimiz Trabzonspor'un başarısıdır." 

Albayrak, "Transfere belli bir bütçe ayrıldı mı?" şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: "Hiç bir kulüpte, hiç bir ticari müessesede ben şuraya şu kadar para ayırdım şeklinde bir şey söylenmez. Trabzonspor'da taban ve tavan var. Biz geldiğimiz günden bugüne kadar hiçbir zaman taban ve tavanı aşmadık. Trabzonspor'da 500 milyar alan bir futbolcu sözleşmesi 3 yıl daha devam etmesine rağmen fiyatı bir trilyona çıktı. Bazı futbolcular iyileştirme istedi. Ama ben bunları kabul etmedim. Takımın durumunu gösterdim. Ona göre isteyecekseniz bir şey isteyin dedim. Trabzonspor'da dengeleri sarsmamak şartı ile transferler yapacağız." 

Nuri Albayrak, "Teknik Direktör Ziya Doğan ile yola devam edecek misiniz?" şeklindeki soruya ise şöyle karşılık verdi: "Ziya Doğan'ı Trabzon halkı ve futbolcular tanıdı. Biz de tanıdık. Her şeyden önce bu işlerde birinci derecede güven gelir. Ziya hocanın, hocalığına, kalitesine her şeyine güvendik. Yaşadığımız kötü süreçte hocanın bunda etkisinin az olduğunu düşündük. Sporda yarın ne olacağı belli olmaz. Kimse bilemez. Galatasaray-Fenerbahçe maçı örnek alınır ise o maçta kimse o stadyumun öyle olacağını düşünür müydü? Biz şu an hocamızla yolumuza devam ediyoruz, ona güveniyoruz." 

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç hakkında yaptığı açıklamalara da değinen Albayrak, şöyle konuştu: "Ben insanların mikrofon uzattıkları zaman ne konuşacaklarına müdahale edemem. Şu an bizim yaptığımız Trabzonspor'u yönetmek. Sportif mücadele konusunda arkadaşlarımız ne konuşursa konuşsun ona bir şey demem ama ne zaman sporun dışına çıktı biz de o zaman müdahale ettik. Trabzonspor'un dışına çıkınca müdahalemizi yaptık. Kimse Trabzonspor'un ismi altında birilerini eleştiremez. Biz bir
aileyiz ve ailenin içinde doğruları yapanlar olur. Yanlış yapanlar olur. Bu ailenin içindeki yanlışları kamuoyu ile paylaşmak doğru olmaz. Birinci derecede başkan olarak görevim arkadaşlarımızın yapmış olduğu hataları kapatmaktır. Bunları kamuoyu ile paylaşmak değildir." 

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Trabzon'da bulunmasına rağmen Trabzonspor-Bursaspor maçına gitmemesine de açıklık getirdi. Albayrak, Başkanlar tüm maçlara gelecek diye bir şey olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Ben Trabzonspor maçlarının yüzde 90'ına gittim. Bazı özel nedenlerden gitmediğimiz maçlar da oldu. Bursaspor maçı bizim için önemli bir maçtı. Futbolcularımızın konsantrasyonu bozulmasın diye o maça gitmedim. Bursaspor ile Bursa'da oynadığımız maçta Bursaspor taraftarının
bize yapmış olduğu tezahüratları unutmamasını ve onlara cevap vermesini istedim. Taraftarın sadece takımını alkışlamasını istedim."
Albayrak, teknik direktör Ziya Doğan'ın takımdan gidecek oyuncular hakkında bir rapor vermediğini de belirterek şöyle konuştu: "Elimizde şu an yeterli bir kadro var. Ancak daha alternatif bir kadro oluşturmak için üzerinde durduğumuz sporcu arkadaşlar var. Başka takımlarda oynayan kiralık oyuncularımız var onlar da takıma katıldığı zaman net bir karar vereceğiz. Açılışı bu sezon erken yapacağız. Hocamızın da takımı daha iyi görme şansı olacak. 2-3 nokta transfer ile yolumuza devam edeceğiz" 

Artan şiddet olaylarına da değinen Albayrak, şöyle konuştu: "Spordan sorumlu bakanlıklarımız var. dı mı?" şeklindeki soruya Şu an olaylara çok müdahil değiller. Ondan sonra federasyona ondan sonra kulüplere görev düşüyor. Bir kulüp yöneticisi çıkar TFF'ye küfrederse veya bir kulüp başkanı çıkıp başka bir kulüp başkanına küfrederse bunlarda basında fazla yer bulursa ortaya bu tablo çıkar. Bizler duyarlı ve sağ duyulu olmalıyız. Uçlarda olmamamız lazım. Biz bize düşen görevi öncelikli olarak yerine getirmeliyiz. Ama maalesef sivri uçta olan bir çok yöneticimiz var. Bir kulüp sıkıştığı zaman veya başarısız olduğu zaman Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş birbirine sallıyor. Bu bir salvodur. Herkes şapkasını önüne koyacak ondan sonra bakacak." Trabzonspor'a hizmet etmek için maddi ve manevi olarak her şeylerini ortaya koyduklarını belirten Albayrak, sözlerine şöyle devam etti: "Ben hiçbir zaman şahsıma tribünlerde iyi tezahürat yapılsın istemedim. Bunu da şimdiye kadar duymadınız. Ben sadece sporcuları motive etmelerini istedim. Tribünlere flamaları astıranlar onu şuna bağırttıranlar oldu." 

Tribünlere değil milletin gönlüne girmek gerektiğini anlatan Albayrak, sözlerini şöyle tamamladı: "Kayseri halkı ve taraftarı iki takımının arkasında kenetlenmiş durumda, Kayseri'de bir tane taraftar grubu var. 50 tane taraftar grubu yok. Trabzonspor'a baktığımız zaman ise dernek açan gruplar kurmuş taraftar derneği olmuş. Trabzonspor taraftarı tek olur o da bir çatı altında olur. Stadyumda toplanacak takımı destekleyecek. Yönetim, sporcu, taraftar ve basın tek ses olmadığı sürece kimse başarı beklemesin. Tek vücut, tek kalp, tek yumruk olmadıktan sonra ne Trabzonspor'un başarısını beklesinler ne de geleceğinden bir şey beklesinler. Her önüne gelen dernek kuracak, otobüs, bilet isteyecek. Bugüne kadar hiç kimseye böyle şey vermedik. Bunun sonu da yok."
iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 20:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?