30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Albayrak'tan çarpıcı açıklamalar

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, 2 yıllık görev süreleri boyunca 10 yıllık macera yaşadıklarını belirterek, kongrede aday olmayacağı yönünde verdiği kararda herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, 15-16 Aralık tarihlerinde yapılacak olan Trabzonspor kongresinde adaylık konusunda vermiş olduğu kararda bir değişiklik olmadığını belirterek, "Adaylık konusunda kararımı ben vermiştim. Bunda herhangi bir değişiklik yok. Bu işe başlarken de kararımız kesin, bırakırken de kararımız kesin. Şu saatten sonra bu kararı değiştirip yeni bir karar ile tekrar Trabzon camiasının, delegesinin karşısına çıkmak istemiyorum. İleride inşallah Trabzonspor'a zaman ve zemin müsait olur ise tekrar hizmet ederiz. Yeni gelecek yönetimin Trabzonspor'a ve Türk futboluna hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

"BİZ PROJELİRİMİZİN TAKİPÇİSİ OLCAĞIZ"
Trabzonspor-Gaziantepspor maçında tribünlere asılan destek pankartlarıyla ilgili olarak ise Nuri Albayrak, "Biz Trabzonsporluyuz. Herkes bizim iyi niyetimizi, dürüstlüğümüzü, çalışkanlığımızı Trabzonspor'a neler kazandırmak istediğimizi biliyor. Özellikle Trabzonspor'un yüz yıllık projesi olarak ilk adımlarını attığımız Akyazı sahilindeki yeni stadyumun arazisini kiraladık. Yaklaşık 600 dönüm arazi üzerinde Trabzonspor'a, Türk futboluna, Trabzon şehrine hem rant noktasında hem de gelecek noktasında modern bir tesis için ilk adımı attık. Biz bu projenin takipçisi olacağız inşallah bizden sonra gelecek olan arkadaşlar bu projeyi takip ederler ve Trabzonspor'a ve Türk futboluna büyük bir tesis kazandırmış olurlar. Bu da Trabzonspor'un gelecek 50 yılına damgasını vurur" diye konuştu.

Hiç kimseye kırgın olmadığını belirten Albayrak, "Bizi ezici çoğunlukla göreve getiren delegeye, Trabzonspor camiasını ve taraftarın teşekkür ediyorum. Şehirde eksiklerimiz var. Bu eksikler kongre zamanları değil de her zaman birlik ve beraberliğini bütünlüğün olması gerekiyor. Bizim çalıştığımız süreçte bunu göremedik. Hazımsız camiamız var. Delegenin seçtiği insanları herkes hazmedecek sindirecek ve böylelikle büyük bir camia olunur" dedi.

"OYUMU İNANDIĞIMI İNSANA VERECEĞİM"
Konum itibariyle bir başkan adayını ya da birini destekleme gibi bir durumlarının bulunmadığını söyleyen Albayrak, "Konumumuz itibariyle böyle bir şey söylememiz söz konusu değildir. Trabzonspor'a canı gönülden hizmet etmek için, Trabzonspor her ferdi bireyi Trabzonspor'a hizmet etmek için vardır. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızın listelerini görüp kimin daha faydalı olacağının görürsek, tabi ki biz de gider oyumuzu inandığımız insanlara veririz" ifadelerini kullandı.

Ben Trabzonsporluyum diyen Albayrak, "Kongreye de geleceğim. Maçlara da geleceğim. Bundan sonra Trabzonspor'un bütün faaliyetlerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada takip edeceğiz. Trabzonspor'un peşine 30 sene 40 sene maçlarına her türlü faaliyetlerine katıldık. Başkanlığı bıraktık diye Trabzonspor'u bırakmadık bizim Trabzonsporluluğumuz daha da çok pekişecek" diye konuştu.

Bir hizmet başlattıklarını belirten Albayrak, "Biz bir hizmet başlattık inşallah bu hizmetlerin sonu gelir. Özellikle son olarak bitirdiğimiz istasyon projesinin 15 yılda aldığımız nakit ile beraber 60 trilyon lira bugünkü para ile Trabzonspor için büyük bir rant elde ettik. Bu benzer birkaç projemiz daha vardı. En büyük projemiz sahilde yapacağımız Trabzonspor'un tesis projesiydi. Biz bundan sonra bu projenin takipçisi olacağız. Elimizden gelen bir yardımı gelecek olan yönetim kuruluna yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Trabzonspor başkan adayı Sadri Şener'in oluşturmuş olduğu listenin gerçek birlik ve beraberliği yansıtıp-yansıtmadığı konusunda ise Albayrak, "Bu konulara girmek istemiyorum. Kongre sürecinde zarar vermesin. Ben inanıyorum ki bu takıma Trabzonspor'a faydalı olmak için geliyor. Tabi ki süreci daha sonra görmek lazım" dedi.

"BUGÜN TFF'DE SEÇİM OLSA HALUK ULUSOY ADAY OLAMAZ"
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) ve başkanı Haluk Ulusoy'dan sadece adalet beklediklerini ifade eden Albayrak, "Biz Trabzonspor olarak, bir Trabzonlu'yu destekledik diye bize ayrıcalıklı davranmasını hiçbir zaman istemedik. Biz TFF Başkanı Haluk Ulusoy'dan sadece adalet bekledik. En büyük güç adalettir. Haluk Ulusoy federasyonu adaletten sapmış ve çok güçsüz kalmıştır. Tek kişi de olsanız adilseniz güçlüsünüzdür. Haluk Ulusoy başkan seçildiğinde onu destekleyen 13-15 kulüptük. Şu anda ise Haluk Ulusoy'u destekleyen 2,3 kulüp kaldı. 2. ve 3. liglerde bu oran daha da aşağıya düştü. Yarın bir kongre olsa ben inanıyorum ki TFF Başkanı Haluk Ulusoy aday olamaz. Adaletten saptığı için, adil olmadığı için dürüst olmadığı için şu ana kadar yaptığı tüm icraatlardan dolayı bütün kulüpler desteğini çekti. Bir hafta adil, bir hafta adil olma bütün kulüpler TFF yönetiminden yakınıyor. Adil olursanız sizden kimse yakınmaz sizden güçlüsü olmaz. Adil olmadığı için güçsüz takatsiz bir federasyon kalmıştır.
İnşallah Ocak ayında yapılacak olan kongrede yeteri kadar imza toplanır, adil, dürüst bir ekip göreve gelerek, Türk futbolunu kurtarır" açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Gaziantepspor maçını tekrar izlediğini belirten Albayrak, "Yorumcu arkadaşlarımızda, yayıcı kuruluşta herkes taraf olmuş. Şaşıyorum ve hayret ediyorum. Pozisyonları izledim. Türk futbolu zarar görmesin, hakemler zarar görmesin diye konuşmuyoruz" dedi.

"2 YILDA 10 YILLIK MACERA YAŞADIK"
TFF başkanlığını düşünmediğini ifade eden Albayrak, "Böyle bir şeyi şu anda düşünmüyorum. Biraz dinleneceğiz. Biz Trabzonspor Kulübü'nde 2 yıllık yönetimimizde 10 yılda yaşanacak maceraları yaşadık. Geldiğimizde dağınık bir Trabzonspor devraldık. Sakat oyuncularımız vardı. Gökdeniz bahis olayı nedeniyle cezalıydı. Fatih Tekke sakattı ve daha sonra Gökdeniz ve Fatih Tekke'nin araçları ile iş yerleri kurşunlandı. Trabzon şehrinde yaşanan tüm olaylar Trabzonspor'u ve Trabzon halkını etkilemiştir. Daha sonra yine bu sezon iyi bir başlangıç yapacağımızı umarken, yaşadığımız Sivasspor maçındaki olaylar nedeniyle Trabzonspor yine lige zor şartlar altında başladı. Şu anda da yine zor şartlar altında devam ediyoruz. Ben bunların tamamının Trabzonspor'un kongrelerde yaşadığı olaylara bağlıyorum. Şehrimiz ufak bir şehir hak eden herkes futbolla çok ilgilendiği için maalesef bunlar yaşanıyor. İnşallah bundan sonra yaşanmaz. Trabzonspor, Türk futbolunun lokomotifi olmuştur. Anadolu ihtilalini yapmış büyük bir
kulüptür. Bundan sonrada büyüklüğü devam edecektir. Bunu da kimsenin saha sonuçları ile tartışmaya hakkı yoktur. Trabzonspor dünya kulübüdür" diye konuştu.

"İCRAAT YAPIYORSANIZ YIPRANIRSINIZ"
Başkan Nuri Albayrak sözlerini şöyle tamamladı: "İcraat yapıyorsanız ve bir işin başındaysanız tabi ki sonuç olarak yıpranırsınız. Ama biz bu süreçte çok zor şartlar altında 2 yıl üst üste 4. olduk. Biz bu konumlardan hiçbir zaman memnum olmadık. Trabzonspor'un yeri hiçbir zaman buralar değildir. Futbol bu, ligde 18 takım var ve biri şampiyon oluyor. Diğer takımlarda ligde sıralanıyor. Şu andaki konum itibari ile Trabzonspor hak ettiği yerde değildir bunu da sezon başında oynadığımız Sivasspor maçından kaynaklandığını zannediyorum. Sivasspor maçı gerek Trabzon şehrine ve Trabzonspor'a zarar verdi. Sahaya atlayan taraftarın ben öncelikle kendi hareketi ile ve kendi şahsi fikri ile sahaya atladığına inanmıyorum. Bu bir provokasyondu. Bu provokasyonun içinde kimlerin menfaati varsa ise onlar da bu işin içindeydi."

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 12:19:09
Güncelleme :10 Aralık 2007 Pazartesi 12:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?