30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Albayrak'tan şaşırtan talep

TRABZONSPOR Başkanı Nuri Albayrak, sahadaki şiddetin önüne geçmek için kulüp olarak her zaman ellerinden geleni yaptıklarını söyledi, “Gerekiyorsa yeniden tel örgüleri koyarız“ dedi.

Başkan Nuri Albayrak, yerel bir televizyon kanalının canlı yayın programına telefonla katıldı. Albayrak, bordo mavili taraftarların karşılaşmanın son dakikasında sahaya girmesiyle tamamlanamayan, sahadaki Ayman-Balili mücadelesinin ise Arap-İsrail savaşına benzediği iddialarının ortaya atıldığı Sivasspor maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Albayrak, Trabzonspor'un bugüne kadar spor sahalarında şiddetin önlenmesi için elinden geleni yaptığına dikkati çekti, “Bundan sonra da aynı şekilde çabamızı sürdüreceğiz“ diye konuştu. Futbol Federasyonu'nun vereceği cezayı merakla beklediklerini vurgulayan Başkan Albayrak, daha sonra şunları söyledi:

“3 PUAN BİZE YAZILMALI“

“Bir holiganın çıkardığı olaylar sonucunda Trabzonspor'a verilecek ceza, bundan sonraki karşılaşmalarda verilecek cezalar için de çıta konumunda olacak. Bu konunun takipçisi olacağız. Bizim tek istediğimiz çifte standart uygulanmaması. Galatasaray-Fenerbahçe maçında adeta savaş vardı. Bu hakem, niye o maçı tatil edemedi? Trabzon'da 30 saniye maçı oynatamayacak bir ortam yoktu. Bize elbette ki ceza verilecek. Ancak bu maçı, bizim lehimize 1-0 tescil etsinler. Üstüne ne kadar ceza verirlerse versinler.“

ÖZKAN SÜMER TEL ÖRGÜYE KARŞI

2001-2002 futbol sezonunda Denizlispor'dan sonra stadından tel örgüleri kaldıran ilk kulüp olan Trabzonspor'da o dönem kulüp başkanı olan Özkan Sümer, tel örgülerin yeniden takılma görüşüne karşı çıktı. Sorunun taraftarın eğitimiyle çözülmesi gerektiğini vurgulayan Özkan Sümer, şunları söyledi:
“Tel örgüler, yeniden takılsın zihniyeti çok yanlış. O zaman taraftarı maça hiç almasınlar. Taraftarın coşkusu, takımla bütünleşmesi ama rakibine saygı duyması, kendi takımı için pozitif anlamda gerekliliktir. Kitlesel bir eğitim çalışması yapılmalı. Avrupa'daki gibi caydırıcı cezalar verilmeli. Yoksa tribündeki ve spor sahalarındaki şiddeti, kontrol altına alamayız. Ama insanları da tel örgülerin arkasına mahkum etmeden bu işi çözmemiz gerekir.“

SAYİDOĞLU:“İNSAFSIZCA ELEŞTİRİLİYORUZ“

Asbaşkan Haşim Sayitoğlu ise kendilerini insafsızca eleştirilere gereken cevabı verdiklerini, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini söyledi. Tüm televizyonlarda Trabzonspor'un tartışıldığını vurgulayan Asbaşkan Sayidoğlu, şöyle devam etti:
“Biz yönetici arkadaşlarla bu kanallarda cevap veriyoruz. Kimse karar açıklanmadan Trabzonspor'u zanlı olarak göstermesin. Biz tabiki taraftarların sahaya girmesinin doğru bir davranış olduğunu kabul etmiyoruz. Ama zemini hazırlayanlar da en az o taraftarlar kadar suçludur. Bazıları satır gördüm, bazıları bıçak gördüm, diyor. Biz böyle bir şey görmedik. Bunlar hakkında hakem ve gözlemcilerin raporunu bekliyoruz. Ama olayları çok fazla abartıp Trabzonspor'u kirletmeye çalışanlar var. Evet taraftar sahaya girmiştir, bir takım olaylar olmuştur. Ama ortada bir futbolcuya yapılmış darp yok. Futbol Federasyonu'na da savunmamızı vereceğiz. Trabzonspor'u dinlemeden ceza verilmesi doğru olmaz.“

“AYMAN'I SAVUNACAĞIZ''

Mısırlı oyuncusu Ayman'ın da çok ağır eleştirilere maruz kaldığını belirten Asbaşkan Sayitoğlu, “Bu futbolcumuzu da en iyi şekilde savunacağız. Tek suçlu Ayman değil“ dedi.

KOMBİNE BİLETLİLER YANDI

Sivasspor maçında çıkan olaylar nedeniyle sahasının 5 ile 10 maç arasında kapatılması gündeme gelen Trabzonspor'da kombine biletler de sorun oldu. Sezon öncesi taraftarlarına kombine satmakta güçlük çeken bordo mavili yönetim, sahanın kapatılmasının gündemde olması nedeniyle eldeki kombineleri de satamama endişesiyle karşı karşıya kaldı. Bu arada lig başlamadan önce kombine alan taraftarlar ise maçları izleyemeyecek olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirttiler.

ERSEN MARTİN:“GOL ZEHİR OLDU“

Trabzonspor'un Sivasspor maçında 1-0 öne geçmesini sağlayan golü atan Ersen Martin, tam maçı kazanacakken bu tür olayların çıkmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Sahadan galibiyetle ayrılmanın önemli olduğunu kaydeden Ersen Martin, daha sonra şöyle dedi:
“Ama bunu yapmamıza izin vermediler. Gol de, galibiyet de zehir oldu. Lige böyle başlamak istemezdik ama artık yapacak bir şey yok. Çünkü istemesek de olan oldu. Taraftarların galip durumdayken sahaya girmesine bir anlam veremiyorum. Ancak maçın hakemi Bülent Demirlek'de verdiği kararlarla bu olayların fitilini ateşledi. Kartlarını zamanında kullansa, belki de futbolcular, bu kadar gerilmeyecek ve istemediğimiz bu görüntüler de yaşanmayacaktı. Üzgünüz, ama biz futbolcular olarak önümüzdeki Gençlerbirliği Oftaş maçını düşünmeliyiz. Galip gelerek bir nebze olsun, bu kara bulutları dağıtmak istiyoruz.“

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 14:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?