30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Alperen Ocağı Başkanı gözaltında

Gazeteci Hrant Dink cinayeti soruşturması çerçevesinde daha önce gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan Mustafa Öztürk, yeniden çıkarılan yakalama emrinin ardından bugün Erzurum'da gözaltına alındı. Öztürk, İstanbul'a getiriliyor. 

Hrant Dink cinayeti soruşturma çerçevesinde daha önce gözaltına alınan Mustafa Öztürk’ün mahkemece serbest bırakılmasına savcılıkça itiraz edilmiş, İstanbul nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Öztürk hakkında yakalama emri çıkarmıştı.
Tutuklu sanık Erhan Tuncel'i Alperen Ocakları'na götüren şahıs olduğu iddia edilen, Trabzon Alperen Ocağı Başkanı Mustafa Öztürk'ün bugün Erzurum'da yakalandığı öğrenildi. Öztürk sorgulanmak üzere İstanbul'a getiriliyor.

'HRANT İŞİNİ BİZ YAPACAKTIK'

BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan'ın oğlu Hakkı Cihan, Trabzon Alperen Ocağı Başkanı Mustafa Öztürk'ün "Bu Hrant işini biz yapacaktık, ama başkasına verdik. Onlar da eline yüzüne bulaştırmış" şeklindeki ifadeleri kendisine sorduğunu, Öztürk'ün ise "Ya dedik öyle bir şey ama öylesine" dediğini söyledi. 

Cihan, polisteki ifadesinde, "Öztürk'ün sözleri doğru mu?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Karadeniz teşkilatından sorumlu Metin Gündoğdu Trabzon'da basın açıklaması yapmaya geldiği akşam bana 'Mustafa Öztürk'ün Ankara'da birilerine 'Bu Hrant işini biz yapacaktık, ama başkasına verdik. Onlar da eline yüzüne bulaştırmış' demiş' dedi. Ben de okul kantininde Mustafa Öztürk'ü gördüm ve dışarıya çağırdım. 'Bu cinayetle alakan var mı?' diye sordum. O da bana, 'Yok' diye cevap verdi. Ben de ona, Ankara'daki sözlerini hatırlattım. Mustafa Öztürk, utanarak başını öne eğdi, 'Ya dedik öyle bir şey, ama öylesine söyledim. Tabii ki yok öyle bir şey' dedi. Ben de ağzını açarken dikkatli olması konusunda telkinde bulundum."
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 14:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?