30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Alperen Ocağı faaliyetlerini durdurdu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Trabzon Alperen Ocağı’nın faaliyetlerinin donduğunu açıkladı.

Yazıcıoğlu, Hrant Dink cinayeti sonrasında sanıklar Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in tutuklanmasıyla gündeme gelen partinin gençlik örgütlenmesiyle ilgili olarak soruları yanıtladı.

Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları’na kayıtların ülke genelinde dondurulduğu yolunda iddiaların anımsatılması üzerine “Türkiye genelinde dondurma değil bu. Trabzon’da bir inceleme yapalım, o zamana kadar biraz faaliyetlerini donduralım demiş. Alperen Ocakları Genel Merkezi, öyle bir karar almış” diye konuştu.

Yazıcıoğlu, partinin Trabzon’la ilgili görevlendirdiği müfettişlerinin hazırlayacakları raporu, basın toplantısıyla duyuracaklarını ifade ederken, “Oradan şu anda aldığım, 'parti usul ve esasları bakımından yasalara aykırı bir şey yok' diyorlar arkadaşlar” dedi.

Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları’na başvurup da alınmayan gençler olup olmadığı sorusunu, “Alperen Ocakları açık faaliyet yapan bir kuruluş. Bir dergi çıkarıyorlar. Tabi ki buraya her kesimden giden gelen oluyor. Ancak şiddete eğilimli, biraz rahatsız edici kişiler olursa bunlar dışlanıyor. Yer yer bütün hareketlerde bunlar vardır” diye yanıtladı.

Yazıcıoğlu, ABD’de bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın "Türkiye’nin 1923’ten beri hiç bu kadar tehdit altında kalmadığı" şeklindeki açıklamalarına da destek verdi. Yazıcıoğlu, “Genelkurmay Başkanı’nın bu kaygılarını önemsemek mecburiyetindeyiz” dedi.

Yazıcıoğlu, ittifak söylentilerine de yanıt verdi. “BBP olarak büyümeye kilitlendik” diyen Yazıcıoğlu, gündemlerinde ittifak tartışmalarının olmadığını belirtti.
anka
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 11:48:17
Güncelleme :15 Şubat 2007 Perşembe 12:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?