5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Altınlı diplomalarını aldılar

Trabzon’un Of Kaymakamlığı’nca gerçekleştirilen “Öğren Okuma Yazmayı Al Altınlı Diplomayı, Oku Kitabını Al Altınını, Evde Ders Çalışma Masası ve Berber, Kuaför ve Kahvehanelere Kütüphane projeleri” hayata geçirildi.


Projelerin hayata geçirilmesi nedeniyle Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde bir tören düzenlenirken, törene Vali Nuri Okutan’da katıldı. Törende konuşan Of Kaymakamı Tuncay Sonel, eğitimin birinci öncelikleri olduğunu ifade ederek “Of’ta biz ruhuyla Milletvekilimizle, eğitim gönüllüsü Belediye Başkanımızla, İl genel meclisi üyelerimizle, Belde Belediye Başkanlarımızla, Muhtarlarımızla, Çalışma arkadaşlarımızla en önemlisi de hayırseverlerimizin destekleriyle kısa sürede birçok projeyi başarıyla hayata geçirdik” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.


Trabzon Valisi Nuri Okutan ise konuşmasında eğitimle ilgili projelerin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okumanın kendini keşfetmek olduğunu, ayrıca çalıştığı bütün yerlerde Okuyan Şehir Projesi’ni hayata geçirdiğini söyledi. Trabzon’da bütün dairelerde, okullarda ve camilerde her gün 20 dakika okuma saati uygulandığını hatırlatan Vali Okutan “İlçelerimizde de değişik uygulamalarla bu besleniyor ve destekleniyor. Ama bunu en iyi anlayan, uygulayan ve projelerle desteklenen ilçemizin Of olduğunu görüyorum. Bu bakımdan başta Kaymakam bey olmak üzere herkesi kutluyorum” diye konuştu.
Vali Okutan konuşmasının ardından Kaymakam Tuncay Sonel’e yaptığı çalışmalardan ötürü bir takdirname verirken, düzenlenen projelere katılan ve destek verenlere de başta altın olmak üzere çeşitli hediyeler verildi.
Öte yandan Vali Nuri Okutan’ın elinden altınlı diplomalarını ve tüm kursiyerlere verilmek üzere hediye olarak hazırlatılan yöresel Keşanlarını alan Kıyıboyu köyünden anne Havva ile kızı Ayşegül Memişoğlu’ nun mutluluğu görülmeye değerdi. “Allah Kaymakamımızdan razı olsun, Annem ile birlikte Of merkeze indiğimizde gitmek istediğimiz bir yeri sorarak buluyorduk. Şimdi artık kimseye sormadan mağazanın, bankanın ismini okuyarak buluyoruz” diyen Ayşegül Memişoğlu’na Vali Okutan, annesinin okuma yazma öğrenmesi için vermiş olduğu destekten ve göstermiş olduğu başarıdan dolayı evlilik çeyizine katkı yapmak için kendisine beyaz eşya alma sözü verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 11:44:21
Güncelleme :4 Haziran 2009 Perşembe 11:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?