5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Amaç Maçka'ya hizmet

Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, geçen 5 yıllık dönemde olduğu gibi gelecek 5 yılda da aynı anlayışla, partili ayrımı gözetmeksizin Maçka halkına hizmet etmeyi sürdüreceklerini söyledi.


29 Mart 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yeniden Maçka Belediye Başkanı seçilen Ertuğrul Genç, Belediye Meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Kendisine destek vererek yeniden belediye başkanı seçen Maçka halkına teşekkür ederek sözlerine başlayan Genç, geçmiş 5 yıllık dönemde olduğu gibi önümüzdeki 5 yılda da ayrım gözetmeksizin Maçka halkına hizmet edeceklerini vurguladı.
Geçmiş 5 yılda yakalanan başarının ekip çalışmasına bağlı olduğunu dile getiren Genç, önümüzdeki dönemde de aynı anlayışla çalışacaklarını ifade etti.

“ELİMİZDEKİ İMKANLARLA EN İYİ HİZMETİ VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre nüfuzu azalan belediyelerin İller Bankası’ndan aldıkları payların azaldığını hatırlatan Genç, gelirlerin azalmasına rağmen mevcut imkanlarla en iyi hizmeti yapmanın gayretinde olacaklarını vurguladı.
Maçka’da yapımı devam eden sağlık, alt ve üst yapı yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Ertuğrul Genç, bütün bu çalışmaların ilçenin çehresini değiştirmeye yönelik önemli çalışmalar olduğunu söyledi.

“MAÇKA’NIN KALKINMA MODELİ TURİZMDİR”

Maçka’nın geleceğinin turizmde olduğunu vurgulayan Genç, “İlçemiz, başta Sümela Manastırı olmak üzere, Kuştul ve Vazelon manastırları ve daha başka yüzlerce tarihi eserle birlikte adeta bir açık hava müzesi durumunda. Bu potansiyele sahip ilçemizde turizmin geliştirilmesi ve turizmden elde edilen gelirlerin artırılması için biz de yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Maçka’da turizmi geliştirmek için tesisleşmeyi sağlamalıyız. Bunu başarabilirsek turistleri ilçemizde daha uzun süre tutabiliriz. Emek yoğun bir sektör olan turizmde daha çok sayıda istihdam imkanı sağlayabiliriz. Bu da işsizliğin çözümüne önemli katkılar sağlar ve bölgeden yapılan göçü önler” diye konuştu.
Muhalefet partisinden belediye başkanı olmasının geçen 5 yılda dezavantajını görmediğini, bu durumun önümüzdeki dönemde de değişmeyeceğine inandığını dile getiren Genç, başta Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve diğer milletvekilleri olmak üzere siyasetçilerden her türlü desteği gördüğünü ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?