1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

'Amacım yaralamaktı'

Trabzon’da, Boztepe Mahallesi Muhtarı Coşkun Karaağaçlı’yı Pazartesi gecesi silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla dün yakalanan İbrahim Pırasaoğlu, bugün çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Dün akşam saatlerinde Fatih Parkı’nda sağ bacağından vurulmuş vaziyette bulunan İbrahim Pırasoğlu, Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi’ndeki tedavisi sonrasında Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

İlk ifadesinde cinayet işlediği için pişmanlık duyduğunu ve bu nedenle kendisini sağ baldırından vurduğunu belirten Pırasoğlu, bu sabah Trabzon Adliyesi’ne çıkartıldı. Adli Tıp Kurumu’ndan alınan sağlık raporu sonrasında Cumhuriyet Savcılığı’na götürülen Pırasoğlu, ’silahla adam öldürmek’ suçundan tutuklanma talebi ile 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

İfadesinde 1 yıl önce Karaağaçlı’nın kendisini dövdüğünü ve bu nedenle gururunun çok incindiğini ifade eden Pırasoğlu, olay günü öldürmeye niyeti olmadığını ve amacının yaralamak olduğunu söyledi.

Pırasoğlu, olay sonrası babasının teslim olmasını istediğini belirterek, "Bir otobüs firmasıyla Ankara’ya gitmek için yola çıktım. Giresun’un Tirebolu İlçesi’nde şahsın öldüğünü duydum. Daha sonra geri döndüm. Dün Fatih Parkı’nda otururken silahı başıma dayadım. Tetiği çektim ama silah patlamadı. Silahın emniyetinin kapalı olduğunu gördüm sonra bacağıma sıktım. Çok pişman olduğum için intihar etmeyi düşündüm. Çok pişmanım" dedi.

Pırasoğlu, tutuklanarak Trabzon Bahçecik Cezaevi’ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 13:13:59
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 20:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?