2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Anadolu'nun Genç Liderleri, Anadolu yollarında

Ekonomistler Platformu Başkanı Tuna Bekleviç, Anadolu’daki 45 yaş altı gençler ve kadınlardan oluşan ’Anadolu’nun Genç Liderleri’ isimli siyasi projesi hakkında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) okuyan öğrencilere bilgi verdi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda 4 yıl boyunca sürdürülen çalışmalar neticesinde Anadolu’nun tamamında ve yurtdışında 32 ülkede yaklaşık yüz bin gençle temas kurulduğunu belirten Bekleviç, "Bu projede Anadolu’nun genç liderleri toplum yararına iş üretmek, bir eylem planı içerisinde yer alarak ortak yaşama katkı sağlamak üzere bir araya geldiler. İçinde bulunduğumuz yüzyıl artık örgütlenmenin çok farklı boyutlarını ortaya koyuyor. Artık eskisi gibi "Ben şöyle düşünüyorum, hadi bakalım hepiniz arkamdan gelin" şeklindeki liderlik dönemi sona erdi. Bundan sonraki dönemde belirleyici olan politika üretim modellerinin, iletişimde ve teknolojide yaşanan değişimin örgütlenme aşamasında ne ölçüde kullanıldığı olacaktır. Özetle yeni yüzyılda belirleyici olan partiler değil, etki gücü olan birliktelikler olacaktır. Biz de bu yolda mütevazı çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Türkiye’nin içinde bulunduğumuz günlerdeki en büyük eksikliklerinden birisinin yapıcı anlayışa sahip muhalefet yapmak olduğunu ifade eden Tuna Bekleviç, "Hükümet, Türkiye’de değişimi başlattı. Bundan sonrasında ise toplumun tüm kesimleri bu değişime sahip çıkarak kendi geleceklerine katılmak zorundadır. AGL Projesi’nde idealimiz daha güçlü bir Türkiye’dir. Bu projeyle geleceğin Türkiye’sinin başarılı politikacılarının, yerel kalkınma hamlesinin öncüsü, örgütçüsü, koordinatörü ve ruhu olan gençler arasından yetişeceğine inanmaktayız" diye konuştu.

AGL’nin faaliyetlerinin finansmanının tamamen genç katılımcılardan karşılandığını kaydeden Bekleviç, hiçbir yabancı kuruluş yada kurumdan yardım almadıklarını söyledi.
Toplantıya katılım oldukça düşük olurken, katılımcı gençler AGL projesi hakkında merak ettikleri soruları Tuna Bekleviç’e yöneltti.

TRABZON (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 11:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?