30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Ankara-Trabzon arası transfer trafiği

Gençlerbirliği Başkanı, Ayman için tek başına 850 bin Euro’ya anlaştı. Karadeniz ekibi, anlaşmayı bozunca 1 milyon Euro’ya sattı. 900 bin Euro bedel düşündüğü Risp’i de 1 milyona gönderdi.

GENÇLERBİRLİĞİ Başkanı İlhan Cavcav’ın, Trabzonspor’a transfer olan Ayman Abdelaziz ile Fredrik Risp’e son dakika çalımı attığı ortaya çıktı. Ankara-Trabzon hattında yaşanan transfer hikayesinin perde arkasında ilginç olayların yaşandığı öğrenildi. İşte ara dönemin en ilgi çekici transfer öyküsü:

Kargaşa kar getirdi

"Trabzonspor, iki oyuncunun yanı sıra Erkan’ı da renklerine bağlamak isterken, 3 oyuncu için 2 milyon dolar teklif etti. Bunun karşılığında Cavcav, 3 milyon Euro isterken, daha sonra rakam 2 milyon 400 bin Euro’ya düştü. Ayman’ın sakat olduğu iddiası ile başlayan sorun, 6 saat süren 7 MR ile aşılırken, Trabzon yönetiminde yer alan 2 yönetici arasındaki kriz, Mısırlı oyuncunun değerini arttırdı. 850 bin Euro’ya Trabzon’a gidecek olan Ayman’ın değeri, 1 milyon Euro’ya çıktı. Risp için de 900 bin Euro’ya razı olan Cavcav, 1 milyona ikna edildi. Transferde yaşanan bu kargaşa, Gençlerbirliği kulübüne 250 bin Euro kazandırdı.

Risp-Cavcav düellosu

Kırmızı siyahlı kulübün kazancı, bununla da bitmedi. Kulüpler, ikinci turda uzlaşırken, Trabzon’a giden Risp için "sözleşme imzalamıyor" haberi geldi. Bunun üzerine Cavcav tarafından, Risp’e, menajeri aracılığıyla, "açıktan 50 bin Euro vereceğim. Hemen imza atsın" haberi gönderildi. Risp’in cevabı ise "Başkan, imzalı kağıt, çek ve ya senet vermezse imzalamam" oldu. Ancak Cavcav, Trabzon yöneticilerinden Risp’in imza attığını öğrendi ve İsveçli oyuncuya "Para vermiyorum. İster imzalasın, ister imzalamasın. Hemen bavulunu toplayıp ilk uçakla Ankara’ya dönsün" diye haber gönderdi. Gençlerbirliği’nden yıllık 275 bin Euro alan, Trabzonspor ile 550 bin Euro’ya anlaşan Risp’in transferi, bu son çıkışın ardından "çaresiz" gerçekleşti.

En karlı transfer

Bu arada Ayman, Gençlerbirliği’nden 48 bin dolarlık maç başı alacağını isteyerek, "Para gelmezse imza atmam. Başkan çek göndersin" diye haber yolladı. Gençlerbirliği’nde 600 bin dolara oynayan ve Karadeniz ekibinden yarım sezon için 425 bin Euro alacak olan Ayman’a da, "Trabzon Havaalanı’nda bizi beklesin. Rizespor Kupa maçı kafilesine katılacak" haberi gönderen Cavcav, az sonra iki oyuncunun imza haberiyle, son yılların en karlı transferini gerçekleştirip, derin bir nefes aldı. Cavcav, ikinci pazarlıktan 250 bin, açıktan vermediği 50 bin Euro’nun yanı sıra, Ayman’a kestiği ceza ile ekstra 48 bin dolar kar etti."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 11:20:15
Güncelleme :23 Ocak 2007 Salı 13:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?