5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Ankara'ya 3 puan için gittiler

Turkcell Süper Lig'in 18. haftasında deplasmanda Ankaraspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Ankara'ya 3 puan için giderken, teknik direktör Ersun Yanal, yeni transfer Brezilyalı futbolcu Alanzinho'yu kafileye dahil etti.


Anadolu Jet Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla sabah saatlerinde Ankara'ya giden Bordo-mavili kafilede kaleci Tolga Zengin dışında tüm futbolcular yer aldı. Teknik Direktör Ersun Yanal, Norveç'in Stabaek takımından transfer edilen Alanzinho'yu da kafileye dahil ederek Ankara'ya götürdü. Trabzonspor'un Ankara yolculuğu öncesinde havalimanına gelen bayan komisyon üyeleri teknik heyet ve futbolculara başarılar dileyerek, hazırladıkları su böreğini takıma vermesi için takım kaptanı Hüseyin Çimşir'e teslim
etti. Hareket öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Ankaraspor deplasmanına galibiyet için gittiklerini belirterek, Trabzon'a 3 puanla dönmek istediklerini söyledi. Sezonu camianın yüzünü güldürecek bir sonuçla tamamlamayı arzuladıklarını söyleyen Hacısalihoğlu, "Trabzonspor'a duyulan ilgi ve alaka olduğu sürece mutlaka sonu herkesin gönlüne göre olacaktır. Bayan komisyon üyelerimiz de erken saatlerde uykularından fedekarlık yaparak buraya geldiler. Hatta su böreği açarak oyunculara moral vermek için geldiler. Bu bizi çok mutlu ediyor" dedi.


Ankarspor'un ligin en iyi futbol oynayan takımlarından biri olduğunu belirten Hacısalihoğlu, "Trabzonspor da ligin en güçlü takımıdır. Ankaraspor deplasmanından gönlümüze göre bir neticeyle ayrılacağımıza inanıyorum. Ankara deplasmanından alacağımız 3 puanla önümüzdeki maçlarımızda avantajlı olarak zirvenin ilk sırasında yer alacağız" diye konuştu.
Trabzonspor forması giyen her oyuncuya transfer teklifinin gelebileceğini belirten Hacısalihoğlu, "Trabzonspor forması giyen oyunculara transfer teklifi gelmesi normaldir. Sıradan oyuncuları kadrosunda bulunduran kulüplere transfer teklifleri gelmez. Yattara değil Türkiye, dünya çapında yıldız bir oyuncu. Sezon başından beri bu oyuncuyla ilgili birçok haber çıktı. İsteyen kulüpler oldu. Ancak son günlerde belirtildiği gibi İspanya'nın Real Madrid kulübünden Trabzonspor'a gelen resmi bir teklif yok. Gelen talepler değerlendirilir. Kulüp manfaatlerine göre hareket edilir. Oyuncularımıza gelen tekliflerden rahatsızlık duymayız. Her türlü ortama hazırlıklıyız. Her oyuncumuz için aynı şeyleri düşünüyoruz. Çünkü Trabzonspor'un kadrosunda yer alan oyuncuların hepsi birer yıldız ve değerdir. O yüzden onlara birçok kulüpten talep gelecektir" dedi.


Norveç'in Stabaek kulübünden transfer edilen Brezilyalı oyuncu Alanzinho'nun Trabzonspor'a güç katacağını belirten Hacısalihoğlu, "Trabzonspor'un sol kanatta ihtiyacı olduğu görüşü ağırlık kazanması üzerine yapılan araştırmalar ve teknik direktör Ersun Yanal'ın önerilerini değerlendirilerek iyi olan kadromuza çok iyi bir oyuncu kattık. Umuyoruzki Alanzinho'nun bize büyük katktıları olacaktır" diye konuştu.
Brezilyalı oyuncu Alanzinho'nun transferinin ardından kulübün borçlarının arttığı şeklinde yer alan değerlendirmeler üzerine Hacısalihoğlu, "Son yapılan transferden sonra kulübün borcunun artmasının yanında Trabzonspor'un da değeri arttı. Kulüpler yalnızca ticari işletmeler değildir. Ticari işletmeler mantığıyla da yönetilmez. Kulüplerin asıl değeri sahadaki kadrosu, takıma olan güven ve destektir. O anlamda hangisi büyük ona bakıyoruz. Şu anda sahadaki takım çok güçlü ve değerli, o nedenle şu andaki borcu bir borç olarak görmüyoruz. Bu borç Trabzonspor'a artı bir değer kazandırmak için ortaya çıkmış bir borçtur" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 13:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?