1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Annesine sarılıp, hüngür hüngür ağladı

Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesi tarafından yılın annesi seçilen Prof. Dr. Saadettin Güner’in eşi Melek Güner, Özel Alparslan Koleji’nin düzenlediği gecede gözyaşlarını tutamadı.

Geceye annesi Nursal Ulusoy ve çocukları Ahmet Faruk ve kızı Beyza ile birlikte gelen Melek Güner, göz yaşlarına hakim olamayınca, teselliyi annesinin kollarında aradı.

Trabzon Boztepe Mahallesi’nde 7 Ocak 2005 gecesi oto içerisinde uğradıkları silahlı saldırıda eşi Karedeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadettin Güner’i ve kucağındaki 5 yaşındaki oğlu Selçukhan’ı kaybeden Melek Güner, Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesi tarafından yılın annesi seçilmişti. Ödüle layık görülen diğer annelerle birlikte Trabzon Özel Alparslan Koleji’nin düzenlediği geceye katılan Melek Güner, Karadenizli türkücü Zeynep Başkan’ın türküleriyle birlikte gözyaşlarına hakim olamadı. Eşi Saadettin Güner ve 5 yaşında oğlu Selçukhan’ın özlemiyle yanan anne Melek Güner, ödülünü almaya güçlükle çıkabildi. Ayakta zor durduğu gözlenen Güner’e, salonda bulunan davetliler alkışlayarak moral vermeye çalıştı. Ödül aldığı sırada anneleri Melek Güner’in gözyaşlarını gören oğlu Ahmet Faruk ve kızı Beyza da göz yaşlarını tutamayarak anneannelerine sarıldılar.

En acılı annenin kendisinin olduğunu belirten Melek Güner, "Kendi annemin ve bütün annelerin anneler gününü kutluyorum. Salonda bulunan en acılı anne benim. Bütün annelerin yüzü gülüyor. Bu Anneler Günü’nde bizim yüzümüz gülemedi. Ama güçlü olmaya çalışıyorum. Benimde 2 tane çocuğum var. Annelere çocukların verebilecekleri en güzel hediye, sağlam karakterli, dürüst, vatanına ve milletine sahip çıkan bir evlat olmaktır. Bende çocuklarımdan bunu bekliyorum" dedi.

Geceye Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, eşi Nermin ve annesi Sefihiye Canalioğlu ile birlikte katıldı. Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’in eşi Hediye Yavuzdemir de geceye katılanlar arasındaydı. Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, annesi Sefihiye Canalioğlu’na çiçek ve plaket verdi.

Gecenin en yaşlı misafiri ise 110 yaşındaki Havva Sepetçi oldu. Geceye, oğlu Kırali Sepetçi ile birlikte katılan 110 yaşındaki Havva nine, herkese moral verdi. Bastonuyla sahneye çıkan 110 yaşındaki Havva nine, ilerlemiş yaşına rağmen dinç görüntüsüyle dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 12:42:21
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 15:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?