5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Araklı yağışa teslim!

Trabzon'un Araklı ilçesinde sabaha karşı etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı.

İçme suyu ana hattında meydana gelen hasar nedeniyle su verilemeyen ilçede, eğitime de bir gün ara verildi. Araklı tüneli mevkiindeki toprak kayması nedeniyle de Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Araklı ilçesinde meydana gelen su baskınlarında can kaybının olmamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Vali Kızılcık, sabahın erken saatlerinde etkili olan sağanağın ardından su baskınları yaşanan Araklı ilçesinde Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan ve Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile incelemelerde bulundu, iş yerleri hasar gören esnafa geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Vali Kızılcık, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, olaydan çıkarılması gereken dersler olduğunu belirtti. Heyelan ve su baskınlarında can kaybının olmamasına sevindiklerini ifada eden Kızılcık, "Bu sabah saat 04.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 3 saat süren yoğun yağış Araklı ilçe merkezini etkiledi. Su baskınlarının olduğu birçok iş yerinde maddi hasarlar var. Can kaybının olmaması bizi oldukça mutlu etti." dedi.

Yağmurun başladığı saatten itibaren Kaymakamlık, Belediye ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin gerekli tedbirleri aldığını söyleyen Kızılcık, kapalı köyler yolunun ise bulunmadığını sözlerini ekledi.

...
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2012 Çarşamba 18:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?