30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Arazi cinayeti davasında karar

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde 1 yıl önce çıkan arazi kavgasında aynı aileden 2 kardeşi pompalı tüfekle vurarak öldüren, anneleri de yaralayan şahıs 32 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Muhammet Candaş (30) hazır bulundu. Candaş, ifadesinde "Aramızdaki sorun 1 yıldır devam ediyordu. Benim üzüntüm etrafımızdaki komşuların araya girip sorunları gidermeye çalışmamasıdır. Aslında hep iyilik taraftarı olduk fakat onlar buna aldırış etmedi. Olaydan bir gün önce Gökhan Usta, Beşikdüzü İlçesi'nde karşıma çıktı, beni dövmeye kalkıştı ancak oradan uzaklaştım. Benim annem ve babamla sürdürdüğüm sade bir yaşantım vardı. Evlenmeyi düşünüyordum. Olay günü onlarla konuşmaya gitmiştim. Bana ters davrandılar, üzerime geldiler. Perişan olduk, üzgünüm" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Muhammet Candaş'ı 2 kişiyi öldürmek, 1 kişiyi de yaralamak suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırırken, daha sonra bu cezasında indirim yaparak toplam 32 yıl 6 ay ağır hapis olarak belirledi.
Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi Bayır Köyü'nde 29 Kasım 2006 tarihinde Muhammet Candaş ile Gökhan (22) ve Okan Usta (24) isimli kardeşler arasında arazilerinden yol geçirme meselesi nedeniyle tartışma çıkmış, çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Muhammet Candaş, pompalı tüfekle Usta kardeşlere ve anneleri Şengül Usta'ya (47) ateş açmıştı. Açılan ateş sonucu Usta kardeşler hayatını kaybederken, anne Şengül Usta da yaralanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 15:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?