2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Arsasından geçen yolu kapadı

Trabzon Belediyesi’nin, tapulu arazisinden gerekli kamulaştırma işlemi yapılmadan yol geçirmesine kızan şahıs, yolu 2. kez trafiğe kapattı. Kızgın arazi sahibi, yolun arazisinden çıkarılacağı sözünü alınca eyleminden vazgeçti.

Trabzon’un Karşıyaka Mahallesi 13 No’lu Sokak üzerinde bulunan yolu yine aynı mahalledeki Kevser Siteleri’ne ulaşımın sağlanması için yaklaşık 6 yıl önce kendi rızasıyla verdiğini belirten Ömer Mataracı, siteyi yaptıran müteahhidin ve belediyenin bu yolun en kısa sürede kamulaştırılarak bedelinin kendilerine ödeneceği yönünde söz verdiğini söyledi.

Aradan geçen zamana rağmen bu yönde bir girişimin olmadığını kaydeden Mataracı, bunun üzerine 3 ay önce yolu trafiğe kapattığını ancak belediye yetkililerinin kendilerine 15 gün içinde sorunun çözüleceğine dair söz vermeleriyle bundan vazgeçtiğini belirtti.

Verilen sözlerin tutulmaması üzerine yolu bu sabah yine ulaşıma kapatan Mataracı, "Bana bu işin 15 gün içinde çözüme kavuşturulacağına dair söz verdiler. Yine sözlerini tutmadılar. Bende dün yolu tekrar trafiğe kapadım. Bu kez de yol, site sakinlerinin başvurusu üzerine belediye ekiplerince bizden izin alınmadan kanunsuz bir şekilde tekrar trafiğe açıldı. Biz, yolun geçmesine karşı değiliz sadece tapulu arazimiz üzerinden geçen yol ya kamulaştırılarak bedeli bize verilsen yada bu alan imara açılsın. Bizim istediğimiz budur. Site sakinleriyle karşı karşıya gelmek istemiyoruz" dedi.

Yolun geçtiği alanın kendi tapulu arazisi olduğunu ve burayı istediği şekilde kullanma hakkına sahip olduğunu kaydeden Mataracı, bir sonuç alınamaması durumunda hakkını hukuk yoluyla mahkemelerde arayacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 13:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?