30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Arsinspor'un Abramovich'i

Lig B'de mücadele edecek Arsinspor'da, yeni oluşturulacak yönetimde Rus İş Adamı Ambardzhyan Karapet'in de yer alacağı bildirildi.

23 Haziran'da yapılacak genel kurulda oluşacak yeni yönetim kurulunda Karapet'e başkan yardımcılığı görevi verilecek. Arsinspor'da yöneticilik yapan Şeref Bektaşoğlu ile 11 yıldır ortak iş yapan Karapet, Avrupa ülkelerine, Çin'e, Dubai'ye, Türkiye'ye ve Kafkaslar'a ihracat yapıyor.

Ambadrzhyan Karapet, yaptığı açıklamada, ortağı Şeref Bektaşoğlu'nun isteği doğrultusunda yönetim kuruluna girmeyi kabul ettiğini belirterek, ''Bana, 'seni Arsinspor'da yönetici görmek istiyorum' dedi. Ben de ona 'biz senle yıllardır ortaklık yapıyoruz. Sen beni nerede görmek istersen ben de oradayım' diyerek teklifini seve seve kabul etim'' dedi.

 Arsinspor'a maddi ve manevi olarak elinden ne gelirse vermeye hazır olduğunu dile getiren Karapet, ''Hatta Türkiye'ye yaptığım ihracattaki karı Arsinspor'a bütçe olarak ayıracağım. Rusya'dan Arsinspor maçlarını izlemek için geleceğim. Arsinspor'da yönetici olduğum ilk yılda şampiyonluk yaşamak istiyorum'' dedi. Kendisinin ermeni asıllı olduğunu kaydeden Karapet, ''Ermeni-Türk dostluğunun köprülerini spor alanında atmak istiyorum. Ermeni gazeteci Hrant Dink'in, Trabzonlu bir kişi tarafından öldürülmesi konusunda Türkiye'ye haksızlık yapıldı, ön yargılı olundu. Bir kendini bilmez kişinin işlemiş olduğu cinayetten dolayı tüm Türkiye halkını yargılamak çok yanlış olur. Rusya'daki Ermenilerde benim gibi düşünüyor'' diye konuştu. 

Bektaşoğlu ise Karapet'in Rusya Federasyonu'nun Sochi Kentinin en büyük işadamı olduğunu vurgulayarak, ''11 yıldan beri kendisiyle iş ortaklığı yapıyorum. Karapet'in Arsinspor'a fayda sağlayacağını düşündüğümüz için kendisine böyle teklif yaptık. O da bizi kırmadı. Bu görevi kabul etti'' dedi. Türk Futbolunda bir ilki gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Bektaşoğlu, ''Biz ithal yönetici transfer ederek futbol tarihinde bir ilki başardık. Karapet, Türkiye'nin Abramovich'i olacak'' diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 19:16:09
Güncelleme :7 Haziran 2007 Perşembe 19:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?