4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Aşk engel tanımaz

Trabzon'un Maçka ilçesinde doğuştan özürlü Yusuf Ay, internetten tanıştığı Tayvanlı Mei-Chan Whang'a aşık oldu. Genç kız ise ülkesini bırakarak Trabzon'a geldi. İlçeye bağlı Armağan köyünde yaşayan özürlü çift evlilik için gün sayıyor. 

Armağan köyünde yaşayan doğuştan özürlü Yusuf Ay (35), internette kullandığı Camflog programı ile Tayvan'da yaşayan Mei-Chan Whang'a tanıştı. İkisi de dilsiz ve sağır olan çift zamanla birbirini sevdiler. 

Tayvan'da yaşayan Mei-Chan Whang, uçakla önce ABD'ye oradan İstanbul aktarmalı olarak Trabzon'a geldi. Resmi nikah işlemlerini başlatan çift, evlilik için gün sayıyor. Bu arada Tayvanlı geline "Meryem" ismi verildi. 

Yusuf Ay, altı ay boyunca internetten görüştüklerini belirterek "İlk görüşte kendisine aşık oldum. Türkiye'ye gelmek istedi. Bende Maçka'ya davet ettim. Kendisi köyümüze geldiğinde ilk gördüğümde kalbim yerinden çıkacak gibi oldu. Onu beklerken saçlarım beyazladı. Ama aradığım şakı buldum. Evdekilere sürekli geleceğini söyledim ama bana inanmadılar. Şimdi çok mutluyum, birbirimizi seviyoruz" dedi.
Tayvanlı Mei-Chan Whang ise Yusuf'u çok sevdiğini belirterek şöyle konuştu: "Beni Türkiye'ye çağırdığında ve benimle evlenmek istediğini yazdığında çok heyecanlandım. Teklifini kabul ettim. Anne ve babama haber vermeden Türkiye'ye geldim. Burada çok mutluyum."

ARTIK GELİNİMİZ OLDU 

Anne Safiye Ay ise genç kızı karşısında görünce şok olduğunu belirterek "Hatta üç gün ağladım. Ama şimdi gelinim oldu. İlk geldiğinde ormandaydım, beni eve çağırdılar. Onu karşımda görünce şaştım. Artık yapacak bir şey yok, bizimle kalacak. Tek dileğim yetkililerin bize maddi ve manevi yardımda bulunsunlar" dedi.
Yusuf'un babası Ömer Ay da, "Benim oğlum için gelmişse ben buradan kendisini döndürmem. Artık benim gelinim oldu, başımın üstünde yeri var. Zaten kendisini çok sevmeye başladık" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 16:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?