30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Avni Aker gelin gibi süsleniyor

Trabzon, Rize ve Giresun'da 2-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 1. Karadeniz Oyunları'nın açılışının yapılacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nın içi ve dışı süsleniyor.

Oyunlara katılacak olan ülkelerin bayrakları ve oyunların simgesi olan hamsi maskotu ile stat süslenirken, hazırlıkların açılışın yapılacağı 2 Temmuz tarihine kadar tamamlanacağı bildirildi. Organizasyon Komitesi Başkanı ve Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Yunus Akgül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılacak açılış töreninin, 2 Temmuz günü saat 17.30'dan itibaren başlayacağını belirterek, hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Oyunların açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasını beklediklerini ifade eden Akgül, "Olimpiyat meşalesinin Şenol Güneş tarafından tutuşturulmasının ardından Başbakan Erdoğan bir konuşma yapacak. Törenin son bölümünde Türkiye'ye Eurovision Şarkı Yarışması'nda birincilik kazandıran Sertap Erener bir konser verecek. Ayrıca 200 kişiden oluşan Trabzon Kolbastı ekibi ilk gösterisini de açılış töreninde yapacak" dedi.

Öte yandan 1. Karadeniz Oyunları'nın açılış töreninde meşaleyi Türkiye'ye Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlukları kazandıran milli sporcuların taşıyacakları açıklandı. Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yakacağı meşaleyi, olimpiyat şampiyonu milli halterci Taner Sağır, Avrupa şampiyonu rekortmen atlet Elvan Abeylegesse, dünya şampiyonu güreşçi Mehmet Akif Prim ve dünya şampiyonu tekvandocu Bahri Tanrıkulu'nun taşıyacakları bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 17:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?