4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Avni Aker'de zarar 60 bin YTL

Trabzonspor taraftarı, Fenerbahçe'nin 2-1 galibiyeti ile sonuçlanan maç sonrasında tribünlerdeki 4 bin koltuğu kırıp parçaladı. 

Trabzonspor Tesisler ve Stat Müdürü Yusuf Yaylı, maddi hasarın 60 bin YTL olduğunu belirterek taraftarlara tepki gösterdi. Yöneticilere ve futbolculara kızan taraftarların taşkınlık yaparak bir sonuca varamayacağını anlatan Yaylı, şöyle konuştu: "Aslında taraftarımız koltukları kırarak, sökerek veya sahaya atarak kendilerine zarar veriyor. Bu hasar hepimizin cebinden çıkacak. Trabzon bu olaylarla prestij kaybediyor. Sorunlu bir stat damgası yiyoruz. Her kaybedilen derbide benzer tepki ve manzaralar yaşıyoruz. Kazanmak kadar kaybetmekte var. Sporun doğası bu. Tepkimizi koltukları kırarak değil daha medeni bir şekilde göstermeliyiz." 

Hasarın 60 bin YTL civarında olduğunu ve 4 bin koltuğun hasar gördüğünü belirten Yaylı, sözlerine şöyle devam etti: "Bir koltuğun bize maliyeti ve montajı 15 YTL civarında. Milli servet gidiyor. Artık bu manzaraları yaşamak istemiyoruz. Benim görevim boyunca bu manzaraları sık sık yaşadık. İnsan üzülüyor." 

Öte yandan dün akşam sahaya seyircinin girmesi, yapılan havai fişek gösterileri, sahaya atılan çok sayıda yabancı madde, meşale ve koltuklar nedeniyle Trabzonspor'un saha kapatma cezası alabileceği belirtiliyor.


iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 12:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?