4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Avrasya Sirki'nin Karadeniz turu

Uluslararası Avrasya SirkiTrabzon Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında şehre gelen Uluslararası Avrasya Sirki, dün akşam seyircilerle buluştu. 

Sahil Caddesi Lunapark arkasındaki alana kurulan bin 200 kişilik çadırında gösterilerine dün akşam başlayan sirk, büyük beğeni topladı. 

Tiyatro sanatçısı Servet Yalçın tarafından 2 yıl önce gezici bir aile sirki olarak kurulan Avrasya Sirki şu anda kamyonları, karavanları ve farklı milliyetlerden 65 kişilik kadrosuyla dünya standartlarında ve Türkiye'nin ilk uluslararası sirki olma özelliğini taşıyor. 

Sirkte uçan trapezciler, palyaçolar, akrobasi ve denge gösterileri, cambazlar, lastik kızlar, yüksek hava gösterileri, kılıç yutanlar, ateşbazlar, 80 kiloluk dev piton yılanları, dev iguanalar, eğitimli köpekler ve çok eğlenceli şovlar yer alıyor.
 
Dünya standartlarında bir sirk kurmanın ve Türkiye'nin ilk sirkini kurmanın çok zor olduğunu belirten Türkiye Sirk ve Gösteri Sanatları Derneği Başkanı ve Avrasya Sirki'nin kurucusu Servet Yalçın, "Çalışmalarımıza başladığımızdan bu yana maddi manevi desteğini bizden esirgemeyen Uluslararası Sirk Federasyonu'na ve Avrasya Sirkini Trabzon'a davet ederek bir ilki gerçekleştiren Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na teşekkür ediyoruz. Tüm Trabzonlular'ı Avrasya Sirki'nin gösterilerine bekliyoruz" dedi. 

Dün akşam yapılan ilk gösteriye Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Baro Başkanı Mehmet Şentürk ve çok sayıda izleyici katıldı.
Öte yandan 1.5 saat süren gösteriler bugün ve pazar günü saat 15.00'de, 18.00'de ve 21.00'de başlayacak.
.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2006 Cumartesi 11:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ekin kıyak IP: 88.230.221.xxx Tarih : 29.12.2006 12:47:11
ben bu sirke gittim ve çok beğendim,gittiğim en güzel sirkti.cambazlar,sihirbazlar,aslanlar, kaplanlar,ayılar................