4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Avrupa Gençlik Yaz Festivali için girişim

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nin (EYOF) Trabzon'da yapılmasını çok arzu ettiklerini ve bunun gerçekleşmesi durumunda Türkiye'nin birçok spor organizasyonundan olduğu gibi bundan da yüzünün akıyla çıkacağını söyledi. 

Zorlu Grand Otel'de düzenlenen '2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali Adaylık Toplantısı'na katılmak üzere Trabzon'da bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, festivale Türkiye olarak Trabzon kentiyle talip olduklarını ve gerekli hazırlıkların eksiksiz olarak yerine getirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü ve toplantının da bu amaçla yapıldığını kaydetti. Festivale, Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Danimarka, Hollanda ve Letonya'nın kentlerinin talip olduğunu ve bu kentler arasında böylesine önemli bir organizasyonu düzenlemek için bir yarış olduğunu belirtti. 

Haziran ayında Romanya'nın başkenti Bükreş'te Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) genel sekreterlerinin toplanarak bir değerlendirme komisyonu kuracaklarını ve aday kentlerde yapacakları incelemeler neticesinde bir rapor hazırlayacaklarını ifade eden Bakan Şahin, "Muhtemelen Aralık ayında festivalin hangi kentte yapılacağına karar verilmiş olacak. Dolayısıyla Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak ve şimdi görüyorum ki Trabzon Valiliği, belediye ve tabii ki Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) olarak böyle bir organizasyonun Trabzon'da yapılmasını arzu ediyoruz. O yüzden buradayız. Bu işe önem veriyoruz. Trabzon'un bu organizasyonu başarıyla gerçekleştireceğine inanıyoruz'' diye konuştu. 

Festivalin atletizm, jimnastik, voleybol, hentbol, yüzme, tenis, basketbol, judo ve bisiklet ve olmak üzere 9 branşta yapılacağını kaydeden Bakan Şahin, bu spor branşlarından bazılarıyla ilgili tesis eksikliklerinin bulunduğunu, tesislerin bir kısmıyla ilgili yapım çalışmalarının, bir kısmıyla ilgili de proje çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. 

Trabzon'un organizasyonu düzenlemeye hak kazanması durumunda merkezi ve yerel yönetimlerin yanı sıra başta TMOK olmak üzere sivil toplum örgütlerinin elbirliğiyle bu işin üstesinden gelineceğine inandığını ifade eden Bakan Şahin, Türkiye'nin bu güne kadar üstlendiği bütün spor organizasyonlarından yüzünün akıyla çıktığının altını çizerek "2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali Trabzon'da yapılırsa Türkiye'nin bundan da yüzünün akıyla çıkacağına inanıyorum. Bu organizasyonun Türkiye ve Trabzon'un tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz'' diye konuştu. Toplantıda festivalin organizasyonuyla ilgili hazırlıkların gözden geçirileceğini ve neler yapılacağının palanlanacağını belirten Bakan Şahin, yapılacak çalışmaları takip edecek bir icra heyetinin de oluşturulabileceğini ifade etti.
Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve TMOK Başkanı Togay Bayatlı ile diğer yetkililerin de katıldığı ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının sonunda kısa bir açıklama yapan Bakan Şahin, Trabzon'daki tesislerin durumunu ele aldıklarını ve Trabzon'un böyle bir organizasyona evsahipliği yapabilecek fiziki konumda olduğunu gördüklerini söyledi. Festival Türkiye'ye verilirse Festival Komitesi'nin çalışmalarını daha rahat gerçekleştirmesi için gerekirse yurtdışına giriş çıkışlarda kolaylık sağlanması bakımından TBMM'ye bir kanun teklifi verebileceklerini kaydetti. Trabzon halkına da çok büyük görevler düştüğünü belirten Bakan Şahin, inceleme ve denetleme heyetinin Trabzon'da yapacağı çalışmalarda durumun sadece tesisler açısından ele alınmayacağını, halkın da kentin festivale hazır olup olmadığı hakkında heyettekilerin kanaatleri üzerinde etkili olabileceğini ifade etti. 

Toplantının ardından partisinin Trabzon İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Şahin, buradan Akçaabat Fatih Stadı'nın betonarme tribün temel atma törenine katılmak için Akçaabat İlçesi'ne gitti.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 16:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?