6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Avrupa ismimizi duyacak

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, İnter karşısında elde ettikleri galibiyet ile Avrupa'nın, Türkiye'ye bakışında çok önemli bir değişiklik sağladıklarını belirterek, eski yıllarda olduğu gibi Avrupa'nın, Trabzonspor'un ismini artık sık sık duyacağını söyledi.

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şampiyonlar Ligi Şampiyonu İnter karşısında elde ettikleri galibiyetin çok büyük bir başarı olduğunu dile getiren Yener, "Şampiyonlar ligi şampiyonu İnter, San Siro'da yenmek gerçekten çok büyük başarı. Özellikle Trabzonspor olarak tarihimiz de ilk kez Şampiyonlar ligi'nde gruplarlarda oynadığımız ilk maçta ve deplasmanda böyle bir galibiyet bizim için şampiyonlar liginde üst tura çıkma açısından da son derece anlamlı. Bu güzel galibiyeti taçlandırmanın tek yolu gruplardan üst tura çıkabilmek. Bunun için bundan sonra mücadele edeceğiz. Zaten baştan hedefimizi belirlemiştik. Şampiyonlar liginde üst tura çıkmak veya en azından Avrupa liginde devam etmek istiyorduk. Bu bakımdan güzel bir maç oldu. Trabzonspor, bir deplasman takımının nasıl oynayacağı konusunda çok güzel bir örnek verdi ve attığımız gol ile galibiyeti bulduk. Bu galibiyet koruyarak ilk defa bir Türk takımı şampiyonlar
liginde deplasmandan bir İtalyan takımını karşı kazanması da ayrı bir gururumuz. Umuyorum bundan sonra bu başarılar devam eder" dedi.

"YENİ TRANSFERLERİMİZ ESKİLERİ BİZE UNUTTURDU"

"Her oynadığımız maçta seviyemizi yukarıya çıkaracağız" diyen Yener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sene Trabzonspor'un kadrosunda büyük bir değişiklik yaşandı. Aslında bizim ligi bu kadar iyi bir yerde bitiren bir takımın kadrosunda bu kadar değişikliğinin olması gerekir mi diye düşünebilirsiniz ama şartlar bazen bunu gerektiriyor. Bu bakımdan yeni oyuncularla yeni bir takım oluşturmak zor bir iş. Sayın Şenol Güneş ve teknik kadro bunun için bugüne kadar uzun bir kamp döneminde hazırlık maçlarında bunun çalışmasını yaptılar. Trabzonspor bahsettiğiniz gibi her geçen maçta biraz daha iyiye gidiyor ve bundan sonra daha da iyi olacak diye umuyorum. Mutlaka yerine koyduğumuz oyuncuların başarısı bize bir ölçüde bunu unutturdu. Ama elbette ki kadromuzdaki oyuncularla devam etmek istediğimizi daha önce belirttim."

Bu yıl uygulamaya konulan play-off sisteminin maç takvimini sıkıştırdığının altını çizen Yener, "Bu yıl hem liglerin 1 ay ertelenmiş olması hem de play-off nedeniyle 6 maç fazla oynanacak olması ligleri çok sıkışık bir takvime sığdırma zorunluluğunu ortaya koydu. Bu bakımdan özellikle hem ilk yarı, hem de ikinci yarı Çarşamba-Pazar oynayacağız. Hem Avrupa kupalarından böyle olacak, hem de ligde boş haftalarda Çarşamba maçları oynanacak. Genç bir kadromuz var bu kadroyu bunu düşünerek oluşturduk ve oluşturduğumuz bu geniş kadroda bir sıkıntı yaşamayacağımızı umuyorum" şeklinde konuştu.

"AVRUPA TRABZONSPOR'UN İSMİNİ SIK SIK DUYACAK"

Avrupa'nın Trabzonspor'un ismini bundan sonra sık sık duyacağını belirten Yener, "Özellikle son aylarda Türk futbolunda yaşananları düşündüğümüz zaman Trabzospor'un bu başarısı hem Türkiye'de futbol severleri yeniden futbola döndürdü hemde Avrupa'nın Türkiye bakışında bana göre çok önemli bir değişiklik sağladı. Artık Avrupa eski yıllarda olduğu gibi Trabzonspor ismini sık sık duyacak. 90'lı yıllara baktığınızda Trabzonspor Avrupa'daki en başarılı Türk takımlarından biriydi. Daha sonra bu başarımızla bir ölçüde ara verdik ama şuanda bundan sonra umuyorum Trabzonspor artık her geçen gün Avrupa'daki başarısını arttıracaktır. Bunu hep birlikte yaşayıp göreceğiz" diye konuştu.
Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın, TFF yönetim kurulu üyesi Erdal Atalay aracılığıyla galibiyet sonrası kendilerini tebrik ettiğini belirterek, "Zaten Lille maçı için yönetim kurulu olarak UEFA As Başkanı Şenes Erzik'i ve Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydın'lar ve yönetim kurulunu Lille maçına davet etmeyi düşünüyoruz. Umarım burada güzel bir atmosfer oluşur" şeklinde konuştu.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR MAÇI

Hafta sonu Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla ilk kez taraftarlarının önüne çıkacaklarını ifade eden Yener, "İnter maçının ardından bu tür maçların oldukça zor geçeceğini biliyoruz. Çünkü futbolcuların böyle zorlu maçlardan sonra ligdeki maçlara motive olmalarında önemli sıkıntılar oluşuyor. Teknik heyetin ve futbolcularımızın bunun üstesinde geleceğine inanıyoruz. Avrupa'da olduğu gibi ligde de 3 puan alıp yolumuza devam edeceğiz. Taraftarlarımızın bu maçta bizi yalnız bırakmamalarını ve Hüseyin Avni Aker Stadı'na gelerek futbolcularını desteklemesini istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2011 Cuma 11:36:17
Güncelleme :16 Eylül 2011 Cuma 11:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?