5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Avrupa'ya veda ettik

Trabzonspor'un bu sezon ilginç bir şekilde başlayan Avrupa macerası PSV Eindhoven karşısında ağır yenilgiyle son buldu. Bordo-mavili takım ilk maçta 2-1 ve rövanşta aldığı 4-1'lik mağlubiyetlerle Avrupa defterini kapadı.

Bu sezon Avrupa'daki macerasına Şampiyonlar Ligi ön elemesinde başlayan, daha sonra UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde Athletic Bilbao ile eşleşen ancak alınan kararla Fenerbahçe'nin yerine tekrar Devler Ligi'ne alınan Trabzonspor, bu macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde veda etti.

Karadeniz Temsilcisi, 2010-2011 sezonun da oynadığı 34 maç sonunda 25 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek 82 puan ile averajla Fenerbahçe'nin ardından 2. sırada yer alarak UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı oynamaya hak kazandı. Bordo-mavililer söz konusu turnuvada ilk maçını Portekiz Temsilcisi Benfica ile deplasmanda oynadı. İlk maçı 2-0 kaybeden Trabzonspor sahasının bakımda olması nedeniyle rövanş maçını ise İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadında oynadı ve sahadan 1-1'lik skor
ile ayrılarak rakibine elendi.

Daha sonra Bordo-mavililer Avrupa macerasına Avrupa Ligi Play-off maçıyla sürdürdü. Trabzonspor İspanya temsilcisi Athletic Bilbao ile deplasmanda oynadığı ilk maçta rakibi karşısında oyunun büyük bir bölümünü 10 kişi sürdürmesine rağmen golsüz berabere kaldı. Bordo-mavili takım rakibi ile rövanş maçı oynayamadı.

Galatasaray'ın TT Arenada oynanması planlanan maç için Athletic Bilbao ve Trabzonspor'un İstanbul'da bulunmasına rağmen Fenerbahçe'nin adının şike iddianamesinde başta bulunması nedeniyle UEFA verdiği kararla devler ligine Trabzonspor aldı. Bu karar Trabzonspor camiası tarafından sevinçle karşılanırken, Fenerbahçe cephesinde ise üzüntüyle ve tepkiyle karşılandı.

TRABZONSPOR DEVLER LİGİNDE HERKESİ ŞAŞIRTTI

Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, devler ligine hazırlıksız yakalanması sonrası oluşan yorumlarda takımın hezimet yaşayacağı fikri ağırlık kazansa da başta teknik direktör Şenol Güneş ve futbolcular bu düşüncelerin aksine performans sergileyerek Avrupa'da takdir topladı. Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nda yer alan Trabzoınspor İnter, CSKA Moskova ve Lille takımlarıyla eşleşti.

Bordo-mavili takım deplasmanda oynadığı ilk maçta İnter'i 1-0 mağlup etmeyi başarırken, evinde Lille ile 1-1 berabere kaldı. Deplasmanda ise CSKA Moskova karşısında gruptaki en iyi maçını çıkarmasına rağmen 3-0 mağlup oldu. Bordo-mavili takım Rus ekibiyle evinde oynadığı maçta 0-0, İnter ile 1-1 ve deplasmanda Lille ile golsüz berabere kalarak 7 puan topladı. Bordo-mavili takımın topladığı 7 puan ise bir üst tura çıkmasına yetmedi. CSKA Moskova'nın, İnter'i 2-1mağlup etmesiyle Rus ekibi bir üst tura
çıktı.

TRABZONSPOR'A UEFA AVRUPA LİGİ AĞIR GELDİ

Trabzonspor, devler liginde elde ettiği puan sonrası yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. Bordo-mavili takım bu turnuva ile birlikte tarihinde ilk kez Hollanda takımı ile eşleşirken evinde oynadığı ilk maçı 2-1 kaybetti. Rövanş maçında da rakibine 4-1 mağlup olan Bordo-mavili takım iki maçı da kaybederek UEFA Avrupa Liginde ağır bir yara aldı. Devler liginde sergilediği futbolu, Avrupa Ligi'nde sergileyemedi.

ŞENOL GÜNEŞ, 19 FUTBOLCUSUNDAN YARARLANDI

Trabzonspor Avrupa'da bu sezon oynadığı 11 maçta teknik direktör Şenol Güneş, kadro içersinde 19 futbolcu kullandı. UEFA'ya verilen isim listesinde yer alan isimlerden Tayfun, Ferhat kaleciler Zeki ve Bora forma giyemeyen isimler oldu.

EN ÇOK SAHADA KALAN İSİM GİRAY OLDU

Trabzonspor'un bu sezon Avrupa'da oynadığı 11 maçta en çok sahada kalan ismi 990 dakika ile savunma oyuncusu Giray Kaçar olurken bu oyuncuyu PSV Eindhoven maçında kırmızı kart görerek oyun dışında kalan kaptan Tolga Zengin 944 dakika ile takip etti. Bu iki oyuncunun ardından Colman, Celustka, Alanzinho 11 maçta da forma giyerken, Serkan Balcı, Henrigue ve Halil 10, Cech, Zokora, Glowacki, 9 maçta forma giyerken, Burak Yılmaz ise 8 maçta forma giydi.

TRABZONSPOR 11 MAÇTA 6 GOL ATTI, 14 GOL YEDİ

Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme, Devler Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı maçlarda gol yollarında büyük bir sıkıntı yaşadı. Bordo-mavili takım oynadığı 11 maçta 6 gol atarken kalesinde ise 14 gol gördü. Karadeniz temsilcisi söz konusu turnuvalarda ise en çok golü 6 gol ile PSV Eindhoven'den yedi. Trabzonspor'da Henrique, Celustka, Colman, Halil, Olcan ve Burak 1'er gol atan isimler oldu.

15 OYUNCU SARI KART, 3 OYUNCU İSE KIRMIZI KART GÖRDÜ

Bordo-mavili ekip UEFA'nın organize ettiği turnuvaların hepsinde forma giyen takım olarak da bir ilki gerçekleştirirken, söz konusu maçlarda 15 oyuncu sarı kart görürken 3 oyuncu ise kırmızı kart gördü.

Maçların tamamına bakılarak yapılan araştırmada takımda en çok kartı 5 sarı kart ile Zokora görürken, bu oyuncuyu 4 sarı kart ile Giray takım etti. Colman ve Serkan 3, Glowacki, Adrian ve Alanzinho 2, Tolga Zengin, Mustafa Yumlu, Halil, Cech, Celustka ve Sezer Badur 1'er sarı kart gördü. Bordo-mavili takımda Adrian, Burak ve Tolga Zengin ise kırmızı kart gören isimler oldu. Burak, Zokora, Adrian vie Serkan Balcı cezaları nedeniyle bazı maçlarda forma giyemediler.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2012 Cuma 11:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?