5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Avusturya Büyükelçisi'nden ziyaret

Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı makamında ziyaret etti.


Trabzon Valisi Nuri Okutan, Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer ile makamında bir süre görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Okutan, Büyükelçi Gürer ile özellikle turizm konusunda bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi. Vali Okutan, "Sayın Büyükelçi ile turizm ile ilgili geniş sohbetler yaptık. Bilhassa Çakırgöl projesi ve diğer turizm mastır planı çerçevesinde düşündüklerimizi aktardık. Avusturya ile ilişkilerimizi geliştirme adına fikir alışverişinde bulunduk" dedi.


Eşinin bir Türk olduğu öğrenilen Büyükelçi Heidemaria Gürer ise "Trabzon ile Avusturya'nın tarihten gelen önemli bağlantıları var. Avusturya'daki en lüks lokanta ve fırınları Trabzonlular, işletiyor. Trabzon'u iyi biliyoruz" diye konuştu.


Trabzon ile Avusturya arasında ne gibi işbirliği yapabilecekleri konusunda bilgi alışverişinde bulunduklarını dile getiren Büyükelçi Gürer, "Yeni dış politikamızda Trabzon bizim için önemli bir rol oynayacak. Özellikle turizm konusunda önemli projelerde işbirliği yapmak istiyoruz. Bunun için bura da neler yapabiliriz noktasında bilgi alışverişinde bulunduk" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Vali Okutan, ziyaretin anısına Büyükelçi Gürer'e Trabzon el işlemeli fincan takımı ve Trabzon'u tanıtıcı kitap hediye ederken, Büyükelçi Gürer de Vali Okutan'a Viyana'yı tanıtıcı kitap hediye etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 14:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?