30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

'Ayaklarımız yere basmalı'

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, aldıkları son galibiyet sonrası kamuoyunda her şey iyi gidiyormuş gibi bir izlenim oluştuğunu belirterek, "Bir maç kazandık diye her şeyin güllük gülistanlık gösterilmesi doğru değil. Ayaklarımızın yere sağlam basması lazım" dedi. 

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde haftalık basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Ziya Doğan, geçen hafta Gaziantepspor karşısında alınan galibiyetin kendileri adına çok önemli olduğunun altını çizdi. Doğan, "Bu galibiyet, Trabzonspor için önemliydi. En azından moral ve motivasyon açısından kamuoyuna iyi sinyaller verilmesi açısından bu maç bizim için çok önemliydi. Ancak her şey iyi gidiyormuş gibi kamuoyunda bir izlenim var. Ama takım şu an benim istediğim seviyede değil. Eksiklerimiz var. Bu eksikleri giderdiğimiz zaman iyi bir takım olacağız. Bir maç kazandık diye her şeyin güllük gülistanlık gösterilmesi doğru değil. Ayaklarımızın yere sağlam basması lazım" diye konuştu. 

Haftasonu ligin düşme hattında bulunan Denizlispor ile oynayacaklarını ifade eden Doğan, "Beşiktaş maçında Denizlispor'u izledim. Gol yedikleri dakikaya kadar Beşiktaş'a pozisyon vermediler. Türkiye'de büyük küçük takım ayrımı yok artık. Bizden sonra Galatasaray ile oynayacaklar. Kazanmak isteyeceklerdir. Bize karşı direnecekler. Varlarını, yoklarını ortaya koyacaklar. Bizi yenmek için oynayacaklar, ancak biz de Beşiktaş maçı öncesi moral bulmak istiyoruz. Denizli'den iyi bir skorla dönersek istediğimiz havayı da yakalarız" dedi. 

"Benim ve bazı futbolcularım hakkında basında bazı haberler çıkıyor" diyerek basında çıkan haberlere tepki gösteren Doğan, "Kiki Musampa'nın beni yönetime şikayet ettiği yönünde haberler var. Stepanov'u da yedek soyundurduğum için yöneticilerin bana telkinde bulunduğu ve bu oyuncuyu oynatmam gerektiği yönünde yönetimin bana baskı yaptığı şeklinde basında haberler çıktı. Bunlar kesinlikle doğru değil. Trabzonspor'un değerini herşeyin üstünde tutarız. Bizim oyuncularımızla bir problemimiz yok. 23 oyuncu ile çalışıyoruz. Zengin bir kadromuz var. Kurduğumuz kadro ile alternatifli ve rekabet ortamını sağladık. Hiçbir oyuncunun forması garanti değil. Ben kimi hazır bulursam onu oynatırım. Ben ilk 18 yaparken zorlanıyorum. Bu da beni mutlu ediyor" ifadelerini kullandı. 

Teknik adam olarak önce adaletli olmayı ilke edindiğini kaydeden Doğan, "Daha önce Çağdaş'ı oynatıyordum, ama şimdi onu yedek oynatıyorum. Ama bu konuda ne benim ne de oyuncularımın bir rahatsızlığı var. Türkiye'de oyuncu bazında da mantaliteyi değiştirmek istiyoruz. Bir oyuncu kadroya girsin girmesin hazır olmak zorunda. Ben oyuncularımla anlayış içinde çalışıyorum. Ama genç oyuncular çıkan dedikodulardan etkileniyorlar ve yıpranıyorlar" dedi. 

Ödemelerde yaşanan sorunlarla ilgili sorulan sorular üzerine ise Doğan, "Her takımda ödeme aksaklıkları olduğu gibi bizde de olabiliyor. Bunu da çözeceklerdir. Bu tür konuları konuşmak istemiyorum. Hak ettiğimiz zaman hak edeceğimizi alırız" açıklamasını yaptı. Doğan, takım kaptanının Hüseyin olduğunu, 2. kaptanın Hasan Üçüncü ve 3. kaptanın da Tolga olduğunu söyledi. 

İstikrar olursa Türkiye'de her teknik direktörün başarılı olacağını ifade eden Doğan "Bazı takımlar 2. haftada bir teknik direktör değiştiriyor. Bu doğru değil. İstikrar sağlanırsa bunun Türk futboluna çok büyük katkısı olur" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 15:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?