30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Ayman: Trabzon son durak değil

Trabzonspor'un Mısırlı futbolcusu Ayman Abdelaziz, takım üzerindeki şanssızlıktan yakınarak, "Çok diri ve güçlü bir takımız. Üzerimizde bir şanssızlık var. Bu şanssızlığı da bu hafta sonu oynayacağımız Gaziantepspor maçında kırmak istiyoruz" dedi. 

Sezonun ilk yarısında Trabzonspor'un kötü bir dönem geçirdiğini anlatan Ayman Abdelaziz, "Takım olarak ve camia olarak sezonun ilk yarısında yaşanan kötü havanın üzerimizden atılması gerekiyor. Ligin ikinci yarısında Trabzonspor çok farklı bir takım oldu. Çok diri ve güçlü bir takımız sadece üzerimizde bir şanssızlık var. Bu şanssızlığı da bu hafta sonu oynayacağımız Gaziantepspor maçında kırmak istiyoruz" dedi. 

Şimdiye kadar 4 maç oynadıklarını anlatan Ayman Abdelaziz, şöyle konuştu: "İkisi lig maçı ve ikisi de Fortis Türkiye Kupası, kupada Gaziantepspor'u 1-0 yendik. Bu hafta yine rakibimiz karşısında galip gelmek istiyoruz. Takım olarak iyi oynuyoruz. Ama şanssızlığımız yüzünden diğer maçlarda galip gelemedik. Bunu kırmak için tüm takım olarak çalışıyoruz." "Takım olarak bir eksiğimiz yok gol atamamamızın tek nedeni üzerimizdeki şanssızlık" diyen Ayman, "Türkiye'nin en iyi forvetleri bizim kadromuzda bulunuyor" ifadelerini kullandı. Umut, Ersen, Yattara, Gökdeniz ve Musampa gibi ileri uçta çok önemli oyunculara sahip olduklarını anlatan Ayman Abdelaziz, şöyle konuştu: "Ceyhun da aramıza yeni katıldı. Bu durumu biz Gençlerbirliği'nde de yaşadık. 5-6 hafta gol atamadık. Bunu şimdi burada yaşıyoruz." 

Öncelikli hedeflerinin takım olarak ve camia olarak arzu ettikleri Fortis Türkiye Kupası'nı Trabzon'a getirmek olduğunu belirten Ayman, sözlerine şöyle devam etti: "Öncelikli hedefimiz Fortis Türkiye Kupası'nı almak istiyoruz. Trabzonspor bu kupayı çok istiyor. Futbolcular ve camia olarak da biz bu kupayı istiyoruz. Ligde ise 13. sırada bulunuyoruz ancak aradaki puan farkı çok değil. Üst üste maçlar kazandığımız zaman üst sıralara tırmanacağız. 13 sıradaki takım ile 8. sıradaki takım arasında 4 puan fark var, bu fazla bir puan farkı değil" 

Ayman Abdelaziz, Türkiye'nin en iyi orta saha oyuncularından birinin Hüseyin Çimşir olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Hüseyin, Türkiye'nin en iyi orta saha oyuncularından biri. A Milli Takım'da oynuyor ve Türk Milli Takımı'nda oynamak çok kolay bir şey değil. Demek ki Hüseyin çok iyi bir futbolcu ve çok iyi bir orta saha oyuncusu. Ligin ilk yarısında yalnız oynadı. Bu hem takım için hem de kendisi için zor oldu. Ben geldim ve şimdi birbirimize yardım ediyoruz ve çok iyi anlaşarak açıklarımızı kapatıyoruz" 

Taraftar baskısını üzerinde hissetmediğini ifade eden Ayman Abdelaziz, şöyle konuştu: "Burada çıktığım ilk maçta kendimi çok iyi hissettim. Böylesine dolu bir sahada futbolcu heyecanlanıyor. Futbol içinde çok güzel bir şey kalabalık taraftar kitlesi önünde oynamak. Görevimi en iyi şekilde sahada yapan bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Şu ana kadar Trabzonspor taraftarının futbolcu üzerinde bir baskı yaptığını görmedim. İnşallah taraftarımızın desteği devam eder çünkü bu dönem bu desteğe çok ihtiyacımız var." 

Ayman Abdelaziz, Mısırlı oyuncuların Türkiye'ye gelip futbol oynamalarını da şöyle değerlendirdi: "Mısır ile Türkiye ülke olarak birbirine çok yakın. Mısırlı futbolcuların teknik olarak kapasiteleri çok iyi ama belki mantalite olarak zayıf. Türkiye'ye gelip yerleştikleri zaman ve bulundukları takımda oynadıkları zaman profesyonel düşünmeye başlıyorlar. Teknik olarak iyiler ama kapasite olarak zayıf kalıyorlar. Konyaspor ve Rizespor'da oynayan Mısırlı oyuncular var. Yavaş yavaş Türkiye'ye geliyorlar. Mısırda çok oyuncu var Türkiye'de oynamak istiyor. Biz ve onlar iyi oldukça bunun gerisinin geleceğini düşünüyorum" 

Şampiyonluk yarışını da değerlendiren Ayman, Fenerbahçe'nin ligin ilk yarısını lider bitirmesinin şampiyon olacağı anlamına gelmediğini
söyledi. Geçen sezonda aynısı olduğunu belirten Ayman Abdelaziz, şöyle konuştu: "Fenerbahçe liderliği sürdürdüğü ve herkes şampiyon oldu diye baktığı sırada Galatasaray şampiyon oldu. Geçtiğimiz sezondaki durumun aynısı son anda olabilir. Galatasaray'da iyi bir durumda Beşiktaş'da iyi durumda. Şu an kimin şampiyon olacağını belirlemek zor. Oynayacak çok maç daha var." 

Türk futbolunun hak ettiği yere gelmediğini belirten Ayman Abdelaziz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk Milli Takımı dünya 3.'ncüsü oldu. Türkiye'nin çok iyi oyuncuları var. Şu an A Milli Takım çok iyi durumda Fatih Terim'le birlikte bana göre Türk Futbolu hak ettiği yere gelemedi. Türkiye'de çok kaliteli oyuncular var. Teknik olarak, fizik olarak ve kapasite olarak çok iyi oyuncular var. İnşallah Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi yerlere gelirler" 

Trabzonspor ile 1.5 yıllık sözleşmesi bulunduğunu belirten Bordo-mavililerin Mısırlı oyuncusu Ayman Abdelaziz, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye'de Trabzonspor ile birlikte şampiyonluk yaşamak istiyorum. Bunun için Trabzonspor'a geldim. İlk önce bunu burada yaşamak istiyorum. Ama buranın benim için son durak olacağını düşünmüyorum. Çünkü buradan Avrupa'ya açılmak istiyorum."
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 11:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?