30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Ayman'dan centilmenlik örneği

Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında Trabzon'da oynanan Trabzonspor-Sivasspor maçının bitimine doğru yaşanan olaylarla ilgili olarak bu gün sıcak gelişmeler yaşandı. Mısırlı futbolcu Ayman, Sivasspor'da forma giyen İsrailli futbolcu Balili'yi telefonla arayarak özür diledi. Yapılan görüşme, Sivasspor kanadında mutlulukla karşılandı.


Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor tesislerinde Ayman ile yaptığı telefon görüşmesini basın mensuplarına anlatan Balili, "Az önce Ayman beni aradı. Yaşanan olaylardan dolayı üzüntüsünü dile getirerek özür diledi. Bir süre konuştuk. Sahadaki olayların sahada olduğunu anlattık" dedi.


Ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ligin geçen hafta başladığını ve istenmeyen olayların da olduğunu söyledi. Tüm taraftarlara sağduyu çağrısında bulunan Uygun, herkesin sakin olmasını, takımlarına tam destek vermelerini isteyerek, "Biz Sivasspor olarak üzerimize düşen görevin en iyisini yapmış bulunmaktayız. Ama herkesten ricam sağ duyulu ve sakin olmalarıdır. Türkiye'de milliyetçiliğin önünde gelen özellikle Trabzon halkından da daha çok takımlarına sevgi ve destek vermelerini, bu stresli ortamlardan sevgi ortamlarına geçmeleri gerektiğini düşünüyorum. Sevgi tohumlarının artık bu maçtan sonra Karadeniz'de atılması gerektiğini de düşünmekteyim. Çünkü Türkiye'de herkesin birbirine ihtiyacı var. Her şey sevgi, dostluk ve barış içerisinde olunca çok daha iyi olacaktır. Dolayısıyla federasyon bu olayların caydırıcılığının prosedürünü uygulayacaktır. Belki kurallar gereği 3 puanlarını almış olacağız ama biz keşke alsaydık, almasaydık olaylarından ziyade bir dana böyle olayların olmamasını ve cereyan etmemesini istiyoruz" diye konuştu.


Ayman'ın Balili'yi araşarak özür dilemesinin futbol ve insanlık adına atılan önemli bir adım olduğunu ifade eden Uygun, "Ayman, güzel bir jest yaptı. Müslümanlığa yakışan güzel bir jest yaptı. Dolayısıyla yapılan görüşmede kasti bir şeyin olmadığı, ekmek parası için yapıldığı yarı İngilizce, yarı Türkçe, yarı Arapça ve yarı İsrail dilinde konuşuldu. Olay tatlıya bağlandı. Olması da gereken bu zaten" şeklinde konuştu.


Sivassporlu futbolcu Haynettin Yerlikaya'yı Trabzonspor'un istemesiyle ilgili olarak ta açıklamalarda bulunan Uygun, "Trabzonspor, Hayrettin konusunda ısrarlı. Hayrettin'in ne kadar iyi futbolcu olduğunu herkes Trabzonspor maçında gördü. Yattara'nın 70 dakika oyundan alınmasının en büyük nedeni de odur. Hayrettin 4 büyüklerde oynamayı hak ediyor. Ama maddi anlamda Sivasspor'un menfaatleri doğrultusunda olursa biz de Hayrettin'in transferine okey veririz. Ama son yaşanan kaos nedeni ile 2-3 gün içinde
transfer konusu netlik kazanacaktır. Ona göre hareket edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 00:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?