2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Azınlıklar Raporu'na tepkiler büyüyor

Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi Osman Eksert, Azınlık Hakları Raporu ile ilgili olarak Türkiye Kamu-Sen’in ortaya koymuş olduğu tepkiyle, ulus-devlete karşı hazırlanan bir tuzağın ve oyunun zamanında bozulduğunu söyledi.

Konu hakkında Kamu-Sen Trabzon Lokali’nde beraberindeki Kamu-Sen üyeleriyle bugün bir basın açıklaması yapan Eksert, söz konusu raporun Prof. Dr. Baskın Oran tarafından kitap haline getirildiğini ve geçtiğimiz yıllarda yayınlandığını hatırlatarak "Bu rapor, TESEV’de görev yapan sayın Kabaoğlu ve sayın Oran’ın ortak ürünüdür. Söz konusu raporda Anayasamız’ın değiştirilemez hükümlerine, dilimize, yeni azınlıklar oluşturularak milli bütünlüğümüze ve Türk kimliğimize saldırılar söz konusudur. Bu raporu hazırlayanların yarın bayrağımızı, toprak bütünlüğümüzü ve yüce dinimize saldırmayacaklarının garantisini kim verebilir? Kafalarını azınlıklarla bozmuş olanların Türk milletinin temel değerlerine saldırmayı alışkanlık haline getirdikleri görülmektedir. Diğer yandan, raporda ’Sevr Sendromu’ ifadesi özellikle kullanılarak bu rapordaki görüşmelere karşı çıkabilecekler bu cümleyle baskı altına alınmak istemektedir" dedi.

"Hiçbir ilim adamı etiğine yakışmayan, karşı çıkanlara tahammülü olmayan, kendisi gibi düşünmeyenleri akıl hastası ilan eden bu anlayışı reddediyoruz" diyen Osman Eksert, "Bu anlayışa göre, bu rapora karşı çıkan Cumhurbaşkanı, Sayın Genelkurmay Başkanı, sayın TOBB yetkilileri, Türk -İş yetkilileri ve milyonlarca vatandaşımız paronayak ilan edilmiştir. Bize göre azınlıklar raporu, bir ihanet belgesidir. Kamuoyuna bu belgede yer alan başlıkları da sunmak görevimizdir. Türkiye Kamu-Sen olarak 58. Hükümet zamanında oluşturulan ve Kurul Başkanı İbrahim Kabaoğlu’nun keyfi uygulamalarıyla sulandırılan bu kurul, güvenilirliğini yitirmiştir. Bu kurul lağvedilerek yeniden yapılandırılmalıdır" diye konuştu.

trabzon
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 15:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?