30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Baba katiline 24 yıl hapis

Trabzon'un Yomra İlçesi'nde yaklaşık 1 yıl önce babasını av tüfeği ile öldürdürdüğü iddiasıyla yargılanan şahıs, 24 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. 

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Adem Kaya (21) hazır bulundu. Babası Hasan Kaya'nın (62) askerde kendisine para göndermediği ve arkadaşlarına karşı borçlandırdığını belirten Adem Kaya, ifadesinde babasını isteyerek öldürmediğini ve pişman olduğunu belirterek vicdan azabı çektiğini söyledi. 

Mahkeme heyeti sanık Adem Kaya'yı önce 'babasını kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ağır müebbet hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasını daha sonra " Olaydan önce sanığın askere gittiği, askerlik yaptığı süre içinde babası tarafından kendisine herhangi bir yardım yapılmadığı ve arkadaşlarından para toplanıp sanığa verildiği, sanığın arkadaşlarına borçlandığı daha sonra babasından para istemesine rağmen vermemesi" üzerine maktülden kaynaklanan haksız davranıştan dolayı indirime giderek cezasını 24 yıl ağır hapis olarak belirledi. 

Trabzon'un Yomra İlçesi Kıratlı Köyü'nde 24 Şubat 2006 akşamı Adem Kaya babası ile yaşadığı para tartışması sonucu babasını av tüfeği ile vurarak öldürmüştü.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 11:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?