3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Bakan Akdağ Trabzon'da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, SSK ve Sağlık Bakanlığı'na ait hastanelerin birleştirilmesinde önemli yol aldıklarını ve arzuladıkları hedefe ulaştıklarını söyledi. 

Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde çalışma ve değerlendirme toplantıları için önceki akşam havayolu ile bölgeye gelen Bakan Akdağ, Giresun ziyaretini tamamlayarak dün akşam karayolu ile Trabzon'a geldi. Geceyi Zorlu Grand Otel'de geçiren Bakan Akdağ, sabah saatlerinde beraberindeki TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ile birlikte AK Parti Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından verilen kahvaltıya katıldı. Kahvaltıda ziyaretiyle ve sağlık alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Bakan Akdağ, sağlık alanında çok büyük mesafeler alındığını söyledi. Geçmişle kıyaslanamayacak derecede sağlık alanında düzelmeler olduğunun altını çizen Bakan Akdağ, "Trabzon'da da bunu görmek mümkün. Trabzon bizim için Türkiye'deki 15 ana sağlık merkezinden birisi. 9-10 tane yan merkez oluşturmuş durumdayız. Bütün bu süreç içinde vatandaşlarımızın artık Ankara ve İstanbul'a tedavi için gitmesine gerek kalmayacak" dedi. 

SSK ve Sağlık Bakanlığı'na ait hastanelerin birleştirilmesinde önemli yol aldıklarını kaydeden Bakan Akdağ, "Bazı sıkıntılar da yok değil. 9 bin tane döner sermaye var. Bunların hepsinin ayrı ayrı yönetimi var. Ancak sonuçta arzuladığımız hedefe ulaşmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu. 

Doktorların tam gün çalışması ve yaşanan sıkıntılar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, "Birçok şehir ve hastanemizde bu sorunu aştık. Vatandaşımız, kamudan hizmet alırken başka bir adrese gitmemesi gerektiğini artık idrak etmeli. Geçmişte bu tür sıkıntılar yaşanmıştır ama hekimleri suçlamıyoruz. Geçmişte bin 300 YTL alan hekime artık ciddi ödemeler yapıyoruz. Tam gün çalışan hekime bu ödemeleri yapmamız da gerekirdi. Analarının ak sütü gibi helal olsun. Vatandaşın geçmişte hekime yaptığı ödemeyi artık biz kamu olarak ödüyoruz. Vatandaş da bilinçli davranarak hekimlerin kendilerine uzattığı kartvizite itibar etmemelidir. Sağlık hizmetini kamudan almalıdır" diye konuştu. 

Bakan Akdağ, kahvaltı sonrasında Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 13:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?